Журналістів у Львові, Одесі і Каховці не пускали поспілкуватися з Януковичем у межах «Діалогу з країною» (ОНОВЛЕНО)

22 Лютого 2013
7449
22 Лютого 2013
11:59

Журналістів у Львові, Одесі і Каховці не пускали поспілкуватися з Януковичем у межах «Діалогу з країною» (ОНОВЛЕНО)

7449
Журналістів у Львові, Одесі і Каховці не пускали поспілкуватися з Януковичем у межах «Діалогу з країною» (ОНОВЛЕНО)

Газета «Експрес» заявляє, що  двоє здорованів в цивільному здійснили напад на журналістку видання Ольгу Піліщук, яка наразі перебуває у селі Пникут на Львівщині, де очікується  пряме включення в межах проекту «Діалог з країною» Президента України Віктора Януковича. Про це повідомляє сайт видання.

 

Невідомі чоловіки схопили журналістку під руки, і, незважаючи на її протести, фізично вивели з території будинку сімейного типу, з якого планується включення.

 

Будинок, за інформацією видання, оточили понад п'ятнадцятеро правоохоронців та людей в цивільному. 

 

Як повідомляє «Експрес», раніше пані Піліщук  пред'явила редакційне посвідчення представникам міліції, щоб потрапити на територію будинку, з якого йтиме пряме включення, однак її не допустили. Неофіційно міліціонери пояснили журналістці, що мають вказівку пропускати лише, людей, які є  «у списку».

 

«У цей момент діалог міліції, що чинить протиправні дії, і журналіста  почали записувати  на відеокамеру тележурналісти, що стали свідками цієї  події. Скориставшись тим, що міліонери розгубились, журналістка увійшла на територію будинку. Саме це і викликало неадекватну реакцію людей в цивільному, які, як можна зрозуміти, є переодягнутими працівниками СБУ», - припускає видання «Експрес».

 

Як розказав у коментарі «Детектор медіа» головний редактор видання Ігор Починок, Ольга Піліщук має намір написати заяву до міліції щодо перешкоджання журналістській діяльності.

 

Видання «Думская» і  «Комментарии: Одесса» повідомили, що в Одесі представників ЗМІ, громадських діячів і мешканців міста не пускали на територію дитячого садка №195, звідки здійснювалось включення в рамках «Діалога з країною» президента Віктора Януковича.

 

На вході в дошкільну установу кореспонденту «Думской» повідомили, що поговорити з Віктором Януковичем зможуть лише ті, у кого є запрошення. Крім запрошень, охочі поспілкуватися з президентом мали пред'явити довідки про стан здоров'я, заявила працівник дитсадка. За її словами, у співробітників МВС, які охороняли захід, такі довідки є. «Комментарии: Одесса»  також повідомила, що в садок №195, де проходив телеміст, не пускали «не запрошених», включаючи журналістів, бо в них не було медичних книжок.

 

Будівлю садка вдень охороняли близько 60 співробітників міліції. Поблизу був припаркований автобус із бійцями «Беркута», під'їзди до будівлі були перекриті співробітниками ДАІ.

 

Не пропускали журналістів на телеміст з президентом і в Каховці, повідомляє «Українська правда» з посиланням  на  «Каховські новини».  Охорона компанії «Грін Тім» не допускала журналістку газети «Каховські новини» на знімальний майданчик на їхньому підприємстві, посилаючись на необхідність дозволу, і вимагала вимкнути відеокамеру.

 

Згодом у спірну ситуацію втрутилася прес-служба Херсонської облради. На запитання, чому журналістів не допускають усередину для висвітлення заходу, представники облради сказали, що захід не для журналістів, а для людей. Однак спроба журналістів прорватися через пост охорони не в якості журналістів, а як звичайних громадян, теж не принесла результату.

 

 

22 лютого протягом 4 годин тривав прямий ефір проекту «Діалог з країною», у якому Президент України Віктор Янукович з нагоди третьої річниці своєї інавгурації спілкувався з громадянами країни. У різних регіонах під час прямого ефіру працювало 18 журналістів, які допомагали громадянам ставити запитання  пану Януковичу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7449
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду