Керівництво «Інтера» відповіло на запрошення приїхати на засідання Громадської наглядової ради

20 Лютого 2013
6932
20 Лютого 2013
17:44

Керівництво «Інтера» відповіло на запрошення приїхати на засідання Громадської наглядової ради

6932
Керівництво «Інтера» відповіло на запрошення приїхати на засідання Громадської наглядової ради

«Інтер» заявляє, що керівництво телеканалу та медіа-групи Inter Media Group не зможе  взяти участь у засіданні Громадської наглядової ради каналу, яке пройде 22 лютого у Варшаві. Про це йдеться  у повідомленні прес-служби «Інтера» .

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на порядку денному засідання Громадської наглядової ради - підведення підсумків моніторингу новинних програм каналу «Інтер» за час дії Меморандуму про співпрацю між Міжнародним фондом «Відродження» та UA Inter Media Group Limited, вироблення рекомендацій керівництву каналу та обговорення перспектив співпраці у зв'язку зі зміною власника медіа групи та її керівництва.

 

Фонд «Відродження», який займається організацією засідання, запросив директора з розвитку групи Inter  Ганну Безлюдну, голову правління  «Інтера» Єгора Бенкендорфа, директора ТОВ «Національні інформаційні системи» Євгенія Кисельова та/або уповноважених співробітників Inter Media Group.

 

Зокрема у відповіді на запрошення йдеться: «Просимо врахувати, що будь-які зустрічі з керівництвом телеканалу або медіа-групи можливі за умови попереднього узгодження часу, місця і розуміння конкретного предмету розмови. При цьому зазначимо, що на нашу думку, більш природнім та ефективним буде проведення зустрічей у Києві, а не за кордоном».

 

 «Детектор медіа» друкує лист прес-служби «Інтера»:

 

«Відповідь телеканалу «Інтер» на лист Виконавчого директора Міжнародного фонду «Відродження» Євгена Бистрицького

 

Виконавчому директору

Міжнародного фонду «Відродження»

пану Євгену Бистрицькому

 

Шановний пане Євгене,

 

Телеканал «Інтер» та медіа-група Inter Media Group засвідчують Вам свою повагу. У відповідь на Ваш лист-запрошення до Варшави повідомляємо наступне.

 

Українське телебачення та медійна галузь сьогодні переживають непрості часи, і для динамічного розвитку медійних активів необхідно докладати максимум зусиль. Наразі керівництво «Інтеру» та медіа-групи має першочергові завдання, пов'язані з розвитком телевізійного бізнесу. Менеджмент телеканалу та Inter Media Group займається кропіткою роботою, метою якої є зміцнення позицій «Інтеру» та групи загалом. Ваша думка щодо роботи телеканалу є цікавою, ми поважаємо її так само, як і думку кожного з мільйонів українських телеглядачів. Для кожного телеканалу безапеляційним показником ставлення глядачів та їхньої довіри є рейтинги перегляду телевізійних програм. Якщо Ви маєте дієві пропозиції стосовно розвитку телевізійного контенту, використання додаткових можливостей для розвитку медіабізнесу телевізійної групи - будемо щиро раді їх розглянути.

 

Керівництво телеканалу «Інтер» та медіа-групи Inter Media Group наразі не може прийняти Ваше запрошення. Просимо врахувати, що будь-які зустрічі з керівництвом телеканалу або медіа-групи можливі за умови попереднього узгодження часу, місця і розуміння конкретного предмету розмови. При цьому зазначимо, що на нашу думку, більш природнім та ефективним буде проведення зустрічей у Києві, а не за кордоном».

 

Нагадаємо, 10 грудня 2012 року «Інтер» та Міжнародний фонд «Відрождення» підписали меморандум про створення на телеканалі Громадської наглядової ради, яка буде здійснювати незалежний моніторинг  його інформаційної діяльності.

 

До складу Наглядової ради увійшли восьмеро громадських експертів: Іван Дзюба (академік НАН України), Ігор Бураковський (директор Інституту економічних досліджень та політичних консультацій),Олександр Сушко (науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва), Вікторія Сюмар (виконавчий директор Інституту масової інформації), Валерій Чалий (заступник генерального директора Центру Разумкова), Олександр Смоляр (політолог, голова правління Фонду ім. Стефана Баторія), Андерс Аслунд (провідний науковий співробітник інституту економіки ім. Петерсона) та Ендрю Вілсон (старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин).

 

1 лютого  2013 року було оголошено, що компанія K.H. Media Limited Валерія Хорошковського уклала угоду з продажу 100% акцій компанії Inter Media Group Limited компанії GDF Media Limited Дмитра Фірташа, виходячи з оціночної вартості $ 2,5 млрд.

 

7 лютого стало відомо, що Сергій Льовочкін стане партнером Дмитра Фірташа в купівлі медіагрупи «Інтер». Пану Льовочкіну належатиме частка 20%, яку він передасть в управління GDF Media Limited. Мажоритарним акціонером буде компанія Дмитра Фірташа.

 

14 лютого директором з розвитку компанії Inter Media Group була призначена Ганна Безлюдна, а головою правління каналу «Інтер» став Єгор Бенкендорф, колишній генеральний директор Національної телекомпанії України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6932
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Пейс
4084 дн. тому
Не понимаю логики, почему в Варшаве? Я бы понял, если бы где-нибудь в Израиле, но из Варшавы вроде бы всех видных "громадских диячив" еще в 41-43 перевезли в Освенцим.
boss
4085 дн. тому
Бенкендорфу - РЕСПЕКТ ! Красиво , интеллигенто и доступно !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду