В Лос-Анджелесі оголосили номінантів на кінопремію «Оскар»

10 Січня 2013
6666
10 Січня 2013
17:33

В Лос-Анджелесі оголосили номінантів на кінопремію «Оскар»

6666
В Лос-Анджелесі оголосили номінантів на кінопремію «Оскар»

У Лос-Анджелесі оголошені номінанти на кінопремію «Оскар». Про це пише Лента.ру.

 

Найбільше згадок (12) удостоївся фільм Стівена Спілберга «Лінкольн», на другому місці за кількістю номінацій (11) виявилася стрічка «Життя Пі» Енга Лі.

 

У номінації «Кращий фільм» представлені, крім двох названих фільмів, «Любов» Міхаеля Ханеке, «Операція "Арго"» Бена Аффлека, «Знедолені» Тома Хупера, «Джанго звільнений» Квентіна Тарантіно, «Мій хлопець - псих» Девіда О. Расселла, «Ціль номер один» (інша назва - «Нульова видимість тридцять») Кетрін Бігелоу і «Звірі дикого півдня» Бена Зайтліна. У режисерській номінації представлені Міхаель Ханеке, Бен Зайтлін, Енг Лі, Стівен Спілберг і Девід О. Рассел.

 

Нагороду за кращу жіночу роль можуть отримати Джессіка Честейн («Ціль номер один»), Квенжане Уолліс («Звірі дикого півдня»), Наомі Уоттс («Неможливе»), Дженніфер Лоуренс («Мій хлопець - псих») і Еммануель Ріва («Любов»). Уолліс стала самою юною актрисою, номінованої за головну роль, за всю оскарівську історію - їй 9 років.

 

В аналогічній чоловічій номінації представлені Бредлі Купер («Мій хлопець - псих»), Деніел Дей-Льюїс («Лінкольн»), Х'ю Джекман («Знедолені»), Хоакін Фенікс («Майстер») і Дензел Вашингтон («Екіпаж»).

 

За кращу чоловічу роль другого плану номіновані Крістоф Вальц («Джанго звільнений»), Роберт де Ніро («Мій хлопець - псих»), Алан Аркін («Операція 'Арго"»), Томмі Лі Джонс («Лінкольн») і Філіп Сеймур Хоффман («Майстер»). За жіночу - Саллі Філд («Лінкольн»), Енн Хетеуей («Знедолені»), Хелен Хант («Сурогат»), Джекі Уівер («Мій хлопець - псих») і Емі Адамс («Майстер»).

 

У категорії повнометражних мультфільмів представлені «Хоробра серцем» (режисери Марк Ендрюс і Бренда Чепман), «Франкенвіні» (Тім Бертон), «Паранорман, або Як приручити зомбі» (Сем Фелл і Кріс Батлер), «Пірати! Банда невдах» (Пітер Лорд) і «Ральф» (Річ Мур).

 

85-а церемонія вручення премій Американської кіноакадемії відбудеться 24 лютого в Лос-Анджелесі. Вести її буде творець мультсеріалу «Гріффіни» Сет Макфарлейн, він же, разом з актрисою Еммою Стоун називав номінантів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6666
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду