«1+1» покаже фільм за рослідуваннями Стаса Ясинського про призначених міліцією «пологівських маніяків» (ВІДЕО)

17 Грудня 2012
6363
17 Грудня 2012
12:20

«1+1» покаже фільм за рослідуваннями Стаса Ясинського про призначених міліцією «пологівських маніяків» (ВІДЕО)

6363
«1+1» покаже фільм за рослідуваннями Стаса Ясинського про призначених міліцією «пологівських маніяків» (ВІДЕО)

18 грудня в ефірі каналу «1+1» відбудеться прем`єра документального фільму «Сусіди дяді Серьожі». У стрічці йдеться про історію пологівського маніяка Сергія Ткача та долі несправедливо засуджених за звинувачення у скоєних ним злочинах Максима Дмитренка, Віталія Каіри та Миколи Демчука. Про це повідомляє прес-служба «1+1».

 

Режисер - відомий документаліст Іван Сауткін.

 

Автор фільму, кореспондент «ТСН.Тиждень» Стас Ясинський підготував понад десять сюжетів про Максима Дмитренка, який перебував за гратами навіть після зізнання пологівського маніяка. Внаслідок резонансної серії рослідувань «Звільнити людину», підготовлених Ясинським,  засуджененого нарешті було звільнено.

 

У стрічці «Сусіди дяді Серьожі» ідеться про те, як сталося, що безвинні люди стали жертвами правоохоронної системи, як із них вибивали свідчення і яким чином їх змінила в`язниця.

 

«Наш фільм про те, що в нас "моя хата скраю" - найголовніше правило. В міліцію забирають сусідів, які ні в чому не винні, всі знають про їхню безвинність, але на їхній захист ніхто не каже й слова», - розповів у інтерв`ю «Детектор медіа» Стас Ясинський.

 

Нагадаємо, вбивця-педофіл Сергій Ткач протягом 25 років чинив злочини у кількох регіонах України. На рахунку маніяка - близько сотні жертв. Після серії «Звільнити людину» Станіслав Ясинський продовжив власне розслідування. Як зазначає прес-служба «1+1», знімальна група кілька тижнів прожила в містечку Пологи, намагаючись  розібратися, чому сусіди кликали Ткача не інакше як «дядя Сірьожа» - і відзивалися про нього позитивно, та чому місцева громада, знаючи про невинуватість кожного з засуджених за злочини маніяка Ткача, продовжувала спостерігати, як катують невинних.


Прем`єра стрічки відбудеться в рамках циклу документальних фільмів «Українські сенсації». Проект виробляє департамент журналістських розслідувань «1+1» на чолі з Максимом Шиленком.

 

Про те, як знімався фільм «Сусіди дяді Серьожі» і технології розслідувань «ТСН. Тиждень» читайте в інтерв`ю зі Стасом Ясинським на «Детектор медіа» у вівторок, 18 грудня.

 

 

«Детектор медіа»

Фото Павла Довганя 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6363
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду