НМПУ закликає не використовувати журналістські посвідчення не за призначенням

11 Грудня 2012
8389
11 Грудня 2012
15:02

НМПУ закликає не використовувати журналістські посвідчення не за призначенням

8389
Такі дії, на думку медіа-профспілки, можуть перешкоджати діяльності справжніх журналістів
НМПУ закликає не використовувати журналістські посвідчення не за призначенням

Незалежна медіа-профспілка України стривожена  частими фактами дискредитації журналістських посвідчень. Про це йдеться в прес-релізі організації.

 

«Прес-карти  часто видаються людям, які не мають жодного відношення до професії, як це було під час передвиборчої кампанії на ОВК №223 та №215 у Києві (Шевченківський район та Троєщина відповідно). Або ж журналісти партійних видань використовують прес-карту в той момент, коли вони беруть участь у акціях в якості партійних активістів: під час акції 8 грудня журналістка партійної газети ВО "Свобода" використовувала прес-карту газети для прикриття своєї участі в акції в якості активістки. Відомий випадок, коли газета "Луцький замок" видала 142 посвідчення», - йдеться у повідомленні профспілки.


Подібне поводження дискредитує професію журналіста, кажуть в НПМУ, та викликає недовіру до цього документу. «Такі дії  можуть перешкоджати в роботі справжнім журналістам,  до прес-карт яких учасники акцій і правоохоронці будуть ставитися упереджено», - зазначає НМПУ.

 

Незалежна медіа-профспілка закликає відмовитися від подібних дій, які шкодять журналістській діяльності. І наголошує, що проблему можна вирішити шляхом запровадження єдиної прес-карти, робота над якою ведеться зараз низкою професійних і громадських журналістських організацій.

 

«Журналісти мають бути з диктофоном, фотокамерою, відеокамерою, а коли вони беруть до рук плакати і починають вигукувати гасла, то вони стають бійцями партій або громадськими активістами і втрачають право користуватися журналістським посвідченням», - сказав голова НМПУ  Юрій Луканов.

 

Нагадаємо, загальні збори Київської регіональної організації Незалежної медіапрофспілки України, які відбулися 1 грудня, ухвалили рішення щодо створення єдиної прес-карти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8389
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду