Болгарська академія телебачення стала переможцем XVI Всеукраїнського фестивалю «Золоте курча»

7 Листопада 2012
5267
7 Листопада 2012
18:32

Болгарська академія телебачення стала переможцем XVI Всеукраїнського фестивалю «Золоте курча»

5267
Семеро авторів найкращих робіт отримали гран-прі
Болгарська академія телебачення стала переможцем XVI Всеукраїнського фестивалю «Золоте курча»

Головна нагорода телефестивалю «Золоте курча» дісталася дитячій кіностудії Академії телебачення, кіно й інтернет-комунікації (Болгарія) за програму фільмів, створених дітьми. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, XVI Всеукраїнський фестиваль фільмів і телерадіопрограм для дітей і юнацтва «Золоте курча» нещодавно відбувся у Львові за підтримки Держкомтелерадіо, Українського відділення Міжнародного фонду розвитку кіно і телебачення, Львівської обласної ради та облдержадміністрації та ін. 10-11 листопада у столичному Будинку кіно відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів та перегляд робіт переможців.

 

Загалом, участь у конкурсній програмі взяли 50 робіт, з-поміж яких обрано лауреатів у кожній із 12 номінацій.

 

Семеро авторів найкращих робіт отримали гран-прі.

 

Призерами цьогорічного фестивалю стали: «Кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. Ханжонкова за мультсеріал «Ескімоска»; Івано-Франківська ОДТРК за радіопрограму «Крок за кроком» (автор - Мар'яна Стрингалюк); Львівська ОДТРК і Львівська міська громадська організація «Дитячий телевізійний театр «Юрашки» за фільм «Історія одного поросятка» за казкою Юрія Винничука (автор телевізійної версії - Ганна Легін); Полтавська ОДТРК «Лтава» за телепрограму «Разом» (оператор та редактор - Н. Святцева); ДТРК «Крим» та студія «Світанок» за телепрограму «Рідна хата» (автори - Олександр Польченко і Алла Петрова).

 

Найкращі конкурсні роботи вже було продемонстровано у Львові дітям із багатодітних сімей, учням шкіл-інтернатів, дітям із вадами зору та особливими потребами. Окрім того, у рамках фестивалю обрано теле- і кінофільми, які сформують серію DVD-дисків для подальшого розповсюдження серед шкіл та бібліотек України.

 

Організатори висловили сподівання, що фестиваль скоро стане міжнародним. Адже наступного року до Львова на творчий форум мають намір завітати делегації телерадіокомпаній з Македонії, Сербії, Болгарії, Румунії та Польщі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5267
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду