detector.media
07.11.2012 18:32
Болгарська академія телебачення стала переможцем XVI Всеукраїнського фестивалю «Золоте курча»
Семеро авторів найкращих робіт отримали гран-прі

Головна нагорода телефестивалю «Золоте курча» дісталася дитячій кіностудії Академії телебачення, кіно й інтернет-комунікації (Болгарія) за програму фільмів, створених дітьми. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Нагадаємо, XVI Всеукраїнський фестиваль фільмів і телерадіопрограм для дітей і юнацтва «Золоте курча» нещодавно відбувся у Львові за підтримки Держкомтелерадіо, Українського відділення Міжнародного фонду розвитку кіно і телебачення, Львівської обласної ради та облдержадміністрації та ін. 10-11 листопада у столичному Будинку кіно відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів та перегляд робіт переможців.

 

Загалом, участь у конкурсній програмі взяли 50 робіт, з-поміж яких обрано лауреатів у кожній із 12 номінацій.

 

Семеро авторів найкращих робіт отримали гран-прі.

 

Призерами цьогорічного фестивалю стали: «Кіностудія дитячих та юнацьких фільмів ім. Ханжонкова за мультсеріал «Ескімоска»; Івано-Франківська ОДТРК за радіопрограму «Крок за кроком» (автор - Мар'яна Стрингалюк); Львівська ОДТРК і Львівська міська громадська організація «Дитячий телевізійний театр «Юрашки» за фільм «Історія одного поросятка» за казкою Юрія Винничука (автор телевізійної версії - Ганна Легін); Полтавська ОДТРК «Лтава» за телепрограму «Разом» (оператор та редактор - Н. Святцева); ДТРК «Крим» та студія «Світанок» за телепрограму «Рідна хата» (автори - Олександр Польченко і Алла Петрова).

 

Найкращі конкурсні роботи вже було продемонстровано у Львові дітям із багатодітних сімей, учням шкіл-інтернатів, дітям із вадами зору та особливими потребами. Окрім того, у рамках фестивалю обрано теле- і кінофільми, які сформують серію DVD-дисків для подальшого розповсюдження серед шкіл та бібліотек України.

 

Організатори висловили сподівання, що фестиваль скоро стане міжнародним. Адже наступного року до Львова на творчий форум мають намір завітати делегації телерадіокомпаній з Македонії, Сербії, Болгарії, Румунії та Польщі.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY