Проти екс-керівників Music Box UA порушена кримінальна справа щодо розтрати майна та зловживання службовим становищем

27 Вересня 2012
7909
27 Вересня 2012
16:42

Проти екс-керівників Music Box UA порушена кримінальна справа щодо розтрати майна та зловживання службовим становищем

7909
Ведеться досудове слідство
Проти екс-керівників Music Box UA порушена кримінальна справа щодо розтрати майна та зловживання службовим становищем

Проти колишніх керівників телеканалів Music Box UA, «Гумор ТБ»/«Бабай ТБ», а також пов'язаної з ними рекламної агенції «МБ Медіа» - Наталії Лелюх, Тетяни Костюченко та Оксани Матіяш - порушено кримінальну справу за статтею 191, частина 3 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 

Справу порушило Дарницьке райуправління ГУ МВС України в Києві 4 липня 2012 року. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердили у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві.

 

Зараз ведеться досудове слідство. Наталія Лелюх, Тетяна Костюченко та Оксана Матіяш перебувають на підписці про невиїзд. У жовтні має бути прийняте рішення або про закриття справи, або про передання матеріалів до суду. Решта інформації у цій справі не розголошується через таємницю слідства.

 

«Закономірним результатом нечесних діянь колишнього топ-менеджементу групи компаній: ТОВ "Мьюзік бокс Україна", ТОВ "Гумор ТБ" та ТОВ "МБ Медіа",  стало рішення власників вказаних компаній з червня 2012 року провести зміни у керівництві компаніями», - йдеться у повідомленні каналів.

 

Зокрема, були відкликані повноваження колишнього топ-менеджменту (у тому числі Наталії Лелюх) на керівництво та ведення господарської діяльності ТОВ «Мьюзік Бокс Україна», ТОВ «Гумор ТБ» та пов'язаної з ними ТОВ «МБ Медіа». Звільнено директора ТОВ «Гумор ТБ» Тетяну Костюченко, генерального директора ТОВ «МБ Медіа» Наталію Лелюх та заступника ТОВ «Мьюзік Бокс Україна» Юліана Лелюха (усі вони перебували в родинних зв'язках: Юліан Лелюх є чоловіком Наталії Лелюх, а Тетяна Костюченко - її сестрою).

 

Натомість генеральним директором ТОВ «Гумор ТБ» і ТОВ «Мьюзік Бокс Україна» став один зі співвласників компаній Ігор Шапіро, ТОВ «МБ Медіа» очолила Людмила Горбатюк. Разом з тим, директором ТОВ «Гумор ТБ» призначено Ірину Грицюк. Також довіреність на управління компаніями ТОВ «Гумор ТБ», ТОВ «Мьюзік Бокс Україна» та пов'язаної з ними ТОВ «МБ Медіа» надано Олексію Коровіну.

 

Як розповів «Телекритиці» через свого адвоката співвласник і гендиректор каналів Ігор Шапіро, власники каналів провели перевірку документації і виявили, що колишнє керівництво заподіяло збитків компаніям. «На роботу набрали фіктивних людей, які не працювали, але зарплати їм нараховувалися. Ці люди були родичами керівників компанії, а саме дітьми, які вчилися на стаціонарі і, з їхніх слів, виконували якусь роботу вдома. Але ніде в документах компанії не передбачено, що відповідальний редактор може виконувати роботу вдома. Крім того, аудитом були виявлені порушення ведення бухгалтерського податкового обліку, внаслідок чого компанії заподіяні збитки, і подана ще одна заява до правоохоронних органів», - повідомив адвокат Ігоря Шапіро.

 

Власники каналів звинувачують також колишній топ-менеджмент в ініціюванні штучного судового спору з правовласником контенту, внаслідок якого на телеканал «Гумор ТБ» намагалися покласти борг у розмірі 2,5 млн грн. «Згідно з цим позовом хотіли узаконити, що нібито канал закупив права на програми, яких насправді на каналі не було, в ефір вони не виходили. Рішенням суду хотіли підтвердити, що нібито був факт укладання такого договору і що канал винен 2,5 млн грн. Це фактично б довело компанію до банкрутства. Судовий процес вдалося припинити. Компанія, з якою нібито був підписаний договір, надала листи, що не має жодних претензій», - розповів Олексій Коровін.

 

Контактів колишніх топ-менеджерів представники компаній «Телекритиці» не надали, пояснивши, що корпоративні телефони екс-керівників було заблоковано і зв'язку з ними компанії більше не мають.

 

«Детектор медіа» готова надати слово усім згаданим у новині особам, відносно яких порушено кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7909
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду