detector.media
27.09.2012 16:42
Проти екс-керівників Music Box UA порушена кримінальна справа щодо розтрати майна та зловживання службовим становищем
Ведеться досудове слідство

Проти колишніх керівників телеканалів Music Box UA, «Гумор ТБ»/«Бабай ТБ», а також пов'язаної з ними рекламної агенції «МБ Медіа» - Наталії Лелюх, Тетяни Костюченко та Оксани Матіяш - порушено кримінальну справу за статтею 191, частина 3 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

 

Справу порушило Дарницьке райуправління ГУ МВС України в Києві 4 липня 2012 року. Цю інформацію «Телекритиці» підтвердили у відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві.

 

Зараз ведеться досудове слідство. Наталія Лелюх, Тетяна Костюченко та Оксана Матіяш перебувають на підписці про невиїзд. У жовтні має бути прийняте рішення або про закриття справи, або про передання матеріалів до суду. Решта інформації у цій справі не розголошується через таємницю слідства.

 

«Закономірним результатом нечесних діянь колишнього топ-менеджементу групи компаній: ТОВ "Мьюзік бокс Україна", ТОВ "Гумор ТБ" та ТОВ "МБ Медіа",  стало рішення власників вказаних компаній з червня 2012 року провести зміни у керівництві компаніями», - йдеться у повідомленні каналів.

 

Зокрема, були відкликані повноваження колишнього топ-менеджменту (у тому числі Наталії Лелюх) на керівництво та ведення господарської діяльності ТОВ «Мьюзік Бокс Україна», ТОВ «Гумор ТБ» та пов'язаної з ними ТОВ «МБ Медіа». Звільнено директора ТОВ «Гумор ТБ» Тетяну Костюченко, генерального директора ТОВ «МБ Медіа» Наталію Лелюх та заступника ТОВ «Мьюзік Бокс Україна» Юліана Лелюха (усі вони перебували в родинних зв'язках: Юліан Лелюх є чоловіком Наталії Лелюх, а Тетяна Костюченко - її сестрою).

 

Натомість генеральним директором ТОВ «Гумор ТБ» і ТОВ «Мьюзік Бокс Україна» став один зі співвласників компаній Ігор Шапіро, ТОВ «МБ Медіа» очолила Людмила Горбатюк. Разом з тим, директором ТОВ «Гумор ТБ» призначено Ірину Грицюк. Також довіреність на управління компаніями ТОВ «Гумор ТБ», ТОВ «Мьюзік Бокс Україна» та пов'язаної з ними ТОВ «МБ Медіа» надано Олексію Коровіну.

 

Як розповів «Телекритиці» через свого адвоката співвласник і гендиректор каналів Ігор Шапіро, власники каналів провели перевірку документації і виявили, що колишнє керівництво заподіяло збитків компаніям. «На роботу набрали фіктивних людей, які не працювали, але зарплати їм нараховувалися. Ці люди були родичами керівників компанії, а саме дітьми, які вчилися на стаціонарі і, з їхніх слів, виконували якусь роботу вдома. Але ніде в документах компанії не передбачено, що відповідальний редактор може виконувати роботу вдома. Крім того, аудитом були виявлені порушення ведення бухгалтерського податкового обліку, внаслідок чого компанії заподіяні збитки, і подана ще одна заява до правоохоронних органів», - повідомив адвокат Ігоря Шапіро.

 

Власники каналів звинувачують також колишній топ-менеджмент в ініціюванні штучного судового спору з правовласником контенту, внаслідок якого на телеканал «Гумор ТБ» намагалися покласти борг у розмірі 2,5 млн грн. «Згідно з цим позовом хотіли узаконити, що нібито канал закупив права на програми, яких насправді на каналі не було, в ефір вони не виходили. Рішенням суду хотіли підтвердити, що нібито був факт укладання такого договору і що канал винен 2,5 млн грн. Це фактично б довело компанію до банкрутства. Судовий процес вдалося припинити. Компанія, з якою нібито був підписаний договір, надала листи, що не має жодних претензій», - розповів Олексій Коровін.

 

Контактів колишніх топ-менеджерів представники компаній «Телекритиці» не надали, пояснивши, що корпоративні телефони екс-керівників було заблоковано і зв'язку з ними компанії більше не мають.

 

«Детектор медіа» готова надати слово усім згаданим у новині особам, відносно яких порушено кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY