У Черкасах на журналістку подали позов на 20 тис. грн через статтю про інвалідів-посадовців

30 Липня 2012
8616
30 Липня 2012
13:00

У Черкасах на журналістку подали позов на 20 тис. грн через статтю про інвалідів-посадовців

8616
Ще 20 тисяч позивач – черкаський комунальний заклад – вимагає від газети, яка передрукувала цей матеріал
У Черкасах на журналістку подали позов на 20 тис. грн через статтю про інвалідів-посадовців

Комунальний заклад «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи» (МСЕК) подав до суду і хоче стягнути з журналістки інтернет-видання «Народ.ua» Вікторії Кобиляцької 20 тисяч гривень. Про це повідомляє «Народ.ua».

 

Причиною позову стала публікація «Влада робить людей інвалідами», у якій ішлося про велику кількість посадовців, які пішли на пенсію по інвалідності, та про те, що колишні чиновники перед виходом на пенсію масово «ішли в інваліди» заради збільшення пенсії. МСЕК вважає, що цей матеріал завдав шкоди діловій репутації, а також моральної шкоди, та вимагає спростувати недостовірну, на їхню думку, інформацію, яку викладено в статті.

 

Окрім цього МСЕК позивається до міського голови Черкас Сергія Одарича та депутата Черкаської обласної ради Любові Майбороди, коментарі яких використані в статті. З них позивач хоче стягнути по 5 тисяч гривень.

 

Також відповідачем у справі є й газета «Рідне місто Черкаси», яка передрукувала матеріал Вікторії Кобиляцької. З газети теж вимагають грошову компенсацію (20 тисяч гривень) за псування ділової репутації позивача.

 

Судове засідання призначене на 28 серпня цього року.

 

«Мені приємно, що дехто так високо оцінив мої скромні труди, бо на жаль, матеріал, попри те, що був резонансним, не набув розголосу. Тож сподіваюся, що розгляд справи в суді реанімує тему купівлі чиновниками довідок про інвалідність», - сказала Вікторія Кобиляцька.

 

За словами голови Незалежної медіа-профспілки України Юрія Луканова, Вікторія Кобиляцька є членом профспілки і її в суді захищатиме юридичне бюро профспілки.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8616
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду