Кваснюк заявив, що сплатив за участь у програмі Шустера 60 тис. гривень

25 Червня 2012
11618
25 Червня 2012
14:05

Кваснюк заявив, що сплатив за участь у програмі Шустера 60 тис. гривень

11618
Каже, що платив у касу у 2010 році
Кваснюк заявив, що сплатив за участь у програмі Шустера 60 тис. гривень

Екс-головний редактор газети Одеської міської ради «Одеський вісник» і телеведучий Григорій Кваснюк заявив, що за участь у програмі Савіка Шустера він сплатив близько 60 тисяч гривень. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Він стверджує, що гроші за участь у програмі сплачуються в касу. «Платять готівкою. Це було давно, у 2010 році (дату ефіру пан Кваснюк не уточнює. - ТК). Деталей не пам'ятаю, але я привіз близько 60 тисяч гривень. Заплатив їх у самій студії на другому поверсі, наприкінці коридору, ліворуч. Там стояло кілька людей, щоб сплати. Я платив за те, що взяв участь. Не можу вам показати платіжного документу, тому, що його зараз у мене нема, адже це було давно. Але не думаю, що в цьому є якійсь секрет. Там не було підпілля», - сказав він. На уточнююче запитання, про що йшлось у його квитанції, Григорій Кваснюк зазначив, що «не читав, але гроші давав».

 

У 2010 році «Савік Шустер студія» робила спецпроект «Свобода вибору» про місцеві вибори за участі Савіка Шустера. Програма створювалася за кошти учасників, і, ймовірно, телеведучий міг бути одним з них. Однак Григорій Кваснюк наполягає, що брав участь саме у «Шустер live».

 

У відповідь на прохання «Детектор медіа» прокоментувати цю заяву пана Кваснюка шеф-редактор «Савік Шустер студії» Володимир Долін зазначив: «За участь у "Шустер live" ніколи і ні при яких умовах ні з кого грошей не беруть, не брали і брати не будуть, поки я шеф-редактор. А в якій програмі брав участь Кваснюк, нехай він пригадує. Також нехай шукає квитанцію, і ми розберемось, де він брав участь. До речі, для колишнього міліціонера заявляти, що квитанцію загубив, кому платив - не знаю, а Савік бере хабарі - це наклеп».

 

Григорій Кваснюк також спростував інформацію видання «Взгляд из Одессы», яке приписує йому зізнання у програмі «Правда» 18 червня на каналі АТВ, що він особисто брав участь у підкупі телеведучих Савіка Шустера та Євгена Кисельова для того, щоб «засвітити» на загальнонаціональних каналах лідера партії «Родіна» Ігоря Маркова. Пан Кваснюк наголосив, що жодного хабара не давав.

 

Під час ефіру на АТВ 18 червня Григорій Кваснюк говорив таке: «Щоб взяти участь у Шустера той же Гончаренко (Олексій Гончаренко - заступник голови Одеської обласної ради - ТК) платить, і платить дуже багато. Можна у цьому не сумніватись. Мені теж доводилось брати в цьому участь. Я оплачував це. Це багато грошей, дуже багато. Була необхідність, було доручено донести певну точку зору, був такий час. А зараз нічого не треба».

 

Григорій Кваснюк стверджує, що лише розмірковував про те, що політики платять великі гроші, щоб потрапити у політичні шоу. «Про Кисельова я говорю в одній фразі: Шустер і Кисельов заробляють великі гроші. Далі, коли я кажу, що за участь у Шустера треба платити гроші, то я говорю саме про нього, а не про Кисельова. Я не говорив ні про який хабар. Це кримінальний злочин, який полягає в тому, що хабарник бере гроші, щоб використати своє службове становище. У цьому випадку цього не відбувається. Тому це не хабар», - сказав «Детектор медіа» пан Кваснюк.

 

 

 

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11618
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
#
4306 дн. тому
Та знайшли кому вірити,колишньому мєнту та профашисту Квасюку!
r
4328 дн. тому
Сейчас кучу народу будет придумавать истории дабы себя распиарить. Кваснюк velfr !
!
4328 дн. тому
"...ні з кого грошей не беруть, не брали і брати не будуть, поки я шеф-редактор" - це смішно!!! Ти шеф-редактор - поки Шустер не вкаже тобі на двері, тому готовий виконувати будь-яку злочинну вказівку, друже.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду