У Білорусі в липні запустять сайт Mediakritika.by

23 Червня 2012
4071
23 Червня 2012
13:54

У Білорусі в липні запустять сайт Mediakritika.by

4071
Наталія Лигачова провела тренінг для команди проекту
У Білорусі в липні запустять сайт Mediakritika.by

У Білорусі готують до запуску сайт Mediakritika.by. Тренінг для команди проекту провела шеф-редактор «Детектор медіа» Наталія Лигачова.

 

У фокусі сайту Mediakritika.by буде розвиток білоруської журналістики, медіаринку та ринку реклами. Автори проекту мають намір робити ставку на публіцистику, аналітику та моніторинг ЗМІ на предмет дотримання професійних стандартів та журналістської етики.

 

Редактором сайту буде нинішній прес-секретар Білоруської асоціації журналістів Яніна Мельникова. До команди також на даний момент увійшли медіаексперт, аналітик і політолог Олександр Классковскій, медіаексперт в сфері ТБ Едуард Мельников і філософ Алесь Антипенко. Передбачається створення наглядової ради сайту за участі представників журналістських організацій та НГО, медіаекспертів та журналістів.

 

Наталія Лигачова, шеф-редактор «Детектор медіа», провела дводенний тренінг для команди проекту, а також для інших мінських журналістів, що цікавляться медіакритикою, викладачів та студентів інституту журналістики Білоруського державного університету.

 

 

Під час тренінгу Наталія Лигачова розповіла про досвід порталу «Детектор медіа». Також обговорювалися такі теми, як місія, цілі та завдання медіакритики, її адресність, аргументованість і тональність, особливості написання критичних матеріалів, різні методології моніторингів інформаційного продукту тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4071
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду