Прокуратура хоче знати, до якої країни поїхав Усов і коли повернеться (ДОКУМЕНТ)

16 Травня 2012
7443
16 Травня 2012
11:53

Прокуратура хоче знати, до якої країни поїхав Усов і коли повернеться (ДОКУМЕНТ)

7443
Медіаюрист каже, що така вимога характерна щодо підозрюваних у вчиненні злочину
Прокуратура хоче знати, до якої країни поїхав Усов і коли повернеться (ДОКУМЕНТ)

У межах розслідування кримінальної справи Прокуратура міста Києва звернулася до ТОВ «Інтерпрофіт» (продакшн телеканалу ТВі) з проханням повідомити слідчий відділ, чи дійсно журналіст Костянтин Усов перебуває у відрядженні, у якій країні, коли воно розпочалося і коли він повернеться до України. Про це йдеться у листі слідчого в ОВС СВ прокуратури міста Києва, який сам Костянтин Усов оприлюднив на своїй сторінці у мережі Facebook.

 

У листі йдеться, що під час слідства у кримінальній справі, яка порушена щодо службових осіб Київського слідчого ізолятора №13 за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що супроводжувалися насильством і спричинили тяжкі наслідки), виникла необхідність у проведенні слідчих дій за участю журналіста Костянтина Усова. І тому слідчий просить надати інформацію про відрядження: в якій країні перебуває журналіст, дату початку та закінчення відрядження.

 

 

За інформацією «Детектор медіа», Костянтин Усов перебуває у США.

 

Юрист Інституту масової інформації Роман Головенко у відповідь на запитання» Детектор медіа», чи правомірна вимога прокуратури з'ясувати інформацію про відрядження та країну, де перебуває журналіст, зазначив, що все залежить від обставин справи. Але загалом, за його словами, така вимога характерна щодо підозрюваних у вчиненні злочинів чи правопорушень. «Журналіст оприлюднив відео про Лук'янівське СІЗО. Теоретично прокуратура може його розглядати навіть як підозрюваного. Адже там було порушення режиму: передавали і мобільні телефони, й інші речі, заборонені в СІЗО. Може, прокуратура розглядає його як підозрюваного і хоче з'ясувати, де він, з якою метою він виїхав за кордон», - зазначив пан Головенко.

 

Нагадаємо, спецпроект Костянтина Усова вийшов у рамках програми «Знак оклику!» на телеканалі ТВі, у ньому було показано побут в'язнів Київського СІЗО № 13, більш відомого як Лук'янівська в'язниця. У 45-хвилинному фільмі показані реальні історії арештантів і тюремників, короткі відеоролики, записані прихованими камерами всередині СІЗО.

 

Прокуратура міста Києва провела перевірку та 12 квітня порушила кримінальну справу за фактом службової недбалості посадових осіб Київського слідчого ізолятора. Перед тим, 10 квітня, було відсторонено виконувача обов'язків начальника СІЗО Євгена Домбровського.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7443
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду