Сайти російських ЗМІ атакують хакери (ОНОВЛЕНО)

6 Травня 2012
9595
6 Травня 2012
12:45

Сайти російських ЗМІ атакують хакери (ОНОВЛЕНО)

9595
DDoS-атаки спрямовані на «Коммерсантъ», «Дождь»,Slon.ru та «Эхо Москви»
Сайти російських ЗМІ атакують хакери (ОНОВЛЕНО)
З ранку 6 травня сайт видавничого дому «Коммерсантъ» піддається «потужній найсильнішої DDoS-атаці», повідомляє ВД на сторінці у Facebook. Також, як зазначає Lenta.Ru, в офлайн пішли сайт телеканалу «Дождь» та інтернет-видання Slon.ru, а сайт радіостанції «Эхо Москви» працює з перебоями.
 
Після того як почалася DDoS-атака, IT-фахівці «Коммерсанта» увімкнули системи захисту та фільтрації і веб-ресурс запрацював. Проте хакери збільшили потужність атаки і зуміли покласти інтернет-канал, по якому працює сайт. Переважно атака відбувається з азіатських ip-адрес.
 
Як зазначає видавничий дім, активність хакерів можна порівняти із інцидентом у березні 2008-го року, коли ресурс був не доступний протягом декількох діб. Веб-ресурс атакували після того, як в газеті «Коммерсантъ» з'явився матеріал, де йшлося, що в Кремлі можуть відмовитися від фінансування молодіжного руху, а його учасників вустами джерела в адміністрації президента назвали «радісною гопотою». Тоді зловмисників так і не виявили, а «Наші» від причетності до акцій відхрещувалися. За інформацією видавничого дому, в лютому 2012-го року з'явилися факти, що вказують на причетність «Наших» до кампанії проти «Комерсанта». Зокрема, в інтернеті було опубліковано вміст скриньок електронної пошти глави Росмолоді Василя Якеменка і прес-секретаря руху  «Наші» Христини Потупчик. Частина листів датована лютим 2008 року і присвячена акціям проти «Комерсанта» з метою «психологічно і фізично доконати» співробітників ВД. Мова там йшла, в тому числі, і про DDoS-атаки.
 
Втім, самі представники руху «Наші» заперечують причетність до атак на сайти російських ЗМІ, зазначає російський «Інтерфакс». Так само від атак відхрестилися і представники російського крила хакерського руху Anonymous. Вони також відзначили: «З минулого листування РосМол, "наших" і т.п. ясно, що це знову замовлення Кремля». 
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9595
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду