detector.media
06.05.2012 12:45
Сайти російських ЗМІ атакують хакери (ОНОВЛЕНО)
DDoS-атаки спрямовані на «Коммерсантъ», «Дождь»,Slon.ru та «Эхо Москви»
З ранку 6 травня сайт видавничого дому «Коммерсантъ» піддається «потужній найсильнішої DDoS-атаці», повідомляє ВД на сторінці у Facebook. Також, як зазначає Lenta.Ru, в офлайн пішли сайт телеканалу «Дождь» та інтернет-видання Slon.ru, а сайт радіостанції «Эхо Москви» працює з перебоями.
 
Після того як почалася DDoS-атака, IT-фахівці «Коммерсанта» увімкнули системи захисту та фільтрації і веб-ресурс запрацював. Проте хакери збільшили потужність атаки і зуміли покласти інтернет-канал, по якому працює сайт. Переважно атака відбувається з азіатських ip-адрес.
 
Як зазначає видавничий дім, активність хакерів можна порівняти із інцидентом у березні 2008-го року, коли ресурс був не доступний протягом декількох діб. Веб-ресурс атакували після того, як в газеті «Коммерсантъ» з'явився матеріал, де йшлося, що в Кремлі можуть відмовитися від фінансування молодіжного руху, а його учасників вустами джерела в адміністрації президента назвали «радісною гопотою». Тоді зловмисників так і не виявили, а «Наші» від причетності до акцій відхрещувалися. За інформацією видавничого дому, в лютому 2012-го року з'явилися факти, що вказують на причетність «Наших» до кампанії проти «Комерсанта». Зокрема, в інтернеті було опубліковано вміст скриньок електронної пошти глави Росмолоді Василя Якеменка і прес-секретаря руху  «Наші» Христини Потупчик. Частина листів датована лютим 2008 року і присвячена акціям проти «Комерсанта» з метою «психологічно і фізично доконати» співробітників ВД. Мова там йшла, в тому числі, і про DDoS-атаки.
 
Втім, самі представники руху «Наші» заперечують причетність до атак на сайти російських ЗМІ, зазначає російський «Інтерфакс». Так само від атак відхрестилися і представники російського крила хакерського руху Anonymous. Вони також відзначили: «З минулого листування РосМол, "наших" і т.п. ясно, що це знову замовлення Кремля». 
 
«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY