Президент Європарламенту - українським журналістам: Влада має побоюватися ЗМІ

12 Березня 2012
8642
12 Березня 2012
12:02

Президент Європарламенту - українським журналістам: Влада має побоюватися ЗМІ

8642
Президент Європарламенту - українським журналістам: Влада має побоюватися ЗМІ

Влада має побоюватися ЗМІ, інакше демократія буде в небезпеці. Про це заявив президент Європарламенту Мартін Шульц під час зустрічі з делегацією Національної спілки журналістів України в Брюсселі, повідомляє УНІАН.

 

«Влада має побоюватися ЗМІ. Коли журналісти побоюються влади - демократія в небезпеці. Якщо ви можете гарантувати повну свободу ЗМІ у вашій країні і це буде зрозуміло для нас - це гарний крок для України», - сказав пан Шульц українським журналістам.

 

Нагадаємо, з 5 по 11 березня делегація Спілки на чолі з секретарем НСЖУ Олегом Наливайком на запрошення Ради Європи перебувала з робочим візитом у Страсбурзі і Брюсселі.

 

За словами Олега Наливайка, під час візиту делегація НСЖУ зустрілася з президентом Європарламенту Мартіном Шульцем, єврокомісаром з питань розширення Штефаном Фюле, членом Європарламенту Мареком Сівцем, секретарем Венеціанської комісії Томасом Маркертом, генеральним секретарем Міжнародної федерації журналістів Бентом Коста, генеральним секретарем Європейської федерації журналістів Стефаном Пирсом.

 

Члени делегації ознайомилися з роботою моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, Європейського суду, групи держав Ради Європи проти корупції (Греко), відвідали Брюссельський прес-клуб.

 

«Під час візиту делегації вдалось не тільки ознайомити європейських високопосадовців із ситуацією зі свободою слова в Україні, але й встановити прямі комунікативні контакти між НСЖУ та євроінституціями», - зазначив Олег Наливайко.

 

Як писала «Детектор медіа», Мартін Шульц також виступив за подальше зближення України з ЄС.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8642
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду