Яніна Соколовська й Анатолій Вассерман стали авторами російської передвиборної газети «Не дай Бог!»

16 Лютого 2012
9485
16 Лютого 2012
14:04

Яніна Соколовська й Анатолій Вассерман стали авторами російської передвиборної газети «Не дай Бог!»

9485
У газеті вийшов матеріал «Как Украина меняла голубое сало на оранжевое мыло» про події 2004 року
Яніна Соколовська й Анатолій Вассерман стали авторами російської передвиборної газети «Не дай Бог!»

15 січня у Росії вийшов перший номер передвиборної газети «Не дай Бог!». Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Як пише Lenta.ru, «Не дай Бог!» покликана розповідати про жахіття, яких може зазнати Росія у випадку революції. За словами головного редактора Володимира Мамонтова (екс-головний редактор газети «Известия»), ідеологія газети - «це чесні вибори, суспільний діалог, ні революції, ні бомбам, ні суспільним потрясінням, ні втраті капіталізації країни в будь-яких її проявах».

 

Серед авторів випуску - Володимир Мамонтов, публіцист Леонід Радзіховський, журналіст Наталя Барабаш, політичний консультант Анатолій Вассерман з України, головний редактор газети «Известия в Украине» Яніна Соколовська, журналіст Максим Шевченко, письменник Віктор Єрофєєв.

 

Випуск здебільшого присвячено аналізу мітингів, що відбулися в Росії, а також прогнозам і сценаріям подальшого розвитку подій у країні. Наведено дані дослідницьких організацій ВЦДСД (ВЦИОМ), «Левада-центр» і фонду «Громадська думка» («Общественное мнение») про те, хто і навіщо виходив на вуличні акції протесту, а також думки політологів. Статті мають назви «Болотная - Поклонная: куда двинется страна?», «Митинги сдуются, проблемы останутся», «О чем молчит "болото"». Також у газеті подано великий матеріал «Как Украина меняла голубое сало на оранжевое мыло» про події 2004 року.

 

Газета вийшла у вигляді кольорової вкладки на восьми шпальтах у газеті «Аргументы и факты». Плануються також щотижневі вкладки «Не дай Бог!» в «Комсомольскую правду».

 

Нове видання розповсюджується безкоштовно накладом 5 млн 490 тис. примірників, його засновником є ЗАТ «Видавничий дім "Комсомольська правда"». Газета редагується і видається ТОВ «Маркетингова група "ЕдМоушн"» за підтримки голови ради директорів торгівельного порталу Fabrikant.ru Сергія Габестро, колишнього керівника Департаменту дорожньо-мостового й інженерного будівництва Москви Олександра Левченка та екс-співвласника холдингу «Вімм-Білль-Данн» Давида Якобашвілі.

 

Газета під назвою «Не дай Бог!» виходила в Росії перед виборами 1996 року, коли Борис Єльцин балотувався на другий строк. Головним суперником тодішнього президента вважався лідер КПРФ Геннадій Зюганов, і газета розповідала про неприпустимість повернення до комунізму.

 

Однак у вступному слові «От редакции» повідомляється, що нинішню газету «Не дай Бог!» з минулою поєднує тільки назва. Метою нового видання названо боротьбу за чесні вибори і проти спроб змінити їхні результати.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду