detector.media
16.02.2012 14:04
Яніна Соколовська й Анатолій Вассерман стали авторами російської передвиборної газети «Не дай Бог!»
У газеті вийшов матеріал «Как Украина меняла голубое сало на оранжевое мыло» про події 2004 року

15 січня у Росії вийшов перший номер передвиборної газети «Не дай Бог!». Про це повідомляє РІА «Новости».

 

Як пише Lenta.ru, «Не дай Бог!» покликана розповідати про жахіття, яких може зазнати Росія у випадку революції. За словами головного редактора Володимира Мамонтова (екс-головний редактор газети «Известия»), ідеологія газети - «це чесні вибори, суспільний діалог, ні революції, ні бомбам, ні суспільним потрясінням, ні втраті капіталізації країни в будь-яких її проявах».

 

Серед авторів випуску - Володимир Мамонтов, публіцист Леонід Радзіховський, журналіст Наталя Барабаш, політичний консультант Анатолій Вассерман з України, головний редактор газети «Известия в Украине» Яніна Соколовська, журналіст Максим Шевченко, письменник Віктор Єрофєєв.

 

Випуск здебільшого присвячено аналізу мітингів, що відбулися в Росії, а також прогнозам і сценаріям подальшого розвитку подій у країні. Наведено дані дослідницьких організацій ВЦДСД (ВЦИОМ), «Левада-центр» і фонду «Громадська думка» («Общественное мнение») про те, хто і навіщо виходив на вуличні акції протесту, а також думки політологів. Статті мають назви «Болотная - Поклонная: куда двинется страна?», «Митинги сдуются, проблемы останутся», «О чем молчит "болото"». Також у газеті подано великий матеріал «Как Украина меняла голубое сало на оранжевое мыло» про події 2004 року.

 

Газета вийшла у вигляді кольорової вкладки на восьми шпальтах у газеті «Аргументы и факты». Плануються також щотижневі вкладки «Не дай Бог!» в «Комсомольскую правду».

 

Нове видання розповсюджується безкоштовно накладом 5 млн 490 тис. примірників, його засновником є ЗАТ «Видавничий дім "Комсомольська правда"». Газета редагується і видається ТОВ «Маркетингова група "ЕдМоушн"» за підтримки голови ради директорів торгівельного порталу Fabrikant.ru Сергія Габестро, колишнього керівника Департаменту дорожньо-мостового й інженерного будівництва Москви Олександра Левченка та екс-співвласника холдингу «Вімм-Білль-Данн» Давида Якобашвілі.

 

Газета під назвою «Не дай Бог!» виходила в Росії перед виборами 1996 року, коли Борис Єльцин балотувався на другий строк. Головним суперником тодішнього президента вважався лідер КПРФ Геннадій Зюганов, і газета розповідала про неприпустимість повернення до комунізму.

 

Однак у вступному слові «От редакции» повідомляється, що нинішню газету «Не дай Бог!» з минулою поєднує тільки назва. Метою нового видання названо боротьбу за чесні вибори і проти спроб змінити їхні результати.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY