Громницька: Янукович зустрічався з журналістами у шість разів рідше за Кучму

21 Грудня 2011
5978
21 Грудня 2011
11:39

Громницька: Янукович зустрічався з журналістами у шість разів рідше за Кучму

5978
Громницька: Янукович зустрічався з журналістами у шість разів рідше за Кучму

Колишній речник екс-президента України Леоніда Кучми Олена Громницька підрахувала, що нинішній глава держави Віктор Янукович зустрічається з представниками ЗМІ у шість разів рідше, ніж її колишній шеф. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

За 2011 рік Янукович провів лише дві великі прес-конференції з широким колом журналістів.

 

«В інформаційній сфері усе те, що зараз президент робить раз на півроку, в нас було раз на місяць. Звичайно, що голова держави не може коментувати усе - це було б не правильно. Але з огляду на особливість нашої держави, на перехідний період, в якому ми дуже тривалий час існуємо, спілкування і взаємодія з журналістами має бути. Вони дають можливість бути зрозумілим. Цього робиться дуже мало», - зазначила пані Громницька.

 

Водночас керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско переконував, що дізнатися офіційну позицію глави держави можна не лише на прес-конференції. За його словами, кожен громадянин має право звернутися з інформаційним запитом, а журналісти зустрічаються з главою держави не лише на підсумкових прес-конференціях: «Президент України намагається бути якомога відкритішим для преси. Він регулярно спілкується з журналістами. Це відбувається як під час публічних заходів у Києві, так і під час його поїздок - організовуються підходи до преси. Прес-конференції також відбуваються регулярно. Це буде друга прес-конференція нинішнього року. Звичайно, Президент готується до спілкування з журналістами, оскільки він знає, що деякі запитання будуть не з приємних. Тому він приділяє багато уваги підготовці до цього відповідального заходу».

 

За словами Дениса Іванеска, участь у підсумковій прес-конференції глави держави цього разу візьмуть близько 300 журналістів.

 

Нагадаємо, сьогодні, 21 грудня, об 11 годині розпочалася підсумкова в 2011 році прес-конференція Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5978
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
не хочу Я
4519 дн. тому
Потому что СЦЫКЛО !
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду