detector.media
21.12.2011 11:39
Громницька: Янукович зустрічався з журналістами у шість разів рідше за Кучму

Колишній речник екс-президента України Леоніда Кучми Олена Громницька підрахувала, що нинішній глава держави Віктор Янукович зустрічається з представниками ЗМІ у шість разів рідше, ніж її колишній шеф. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

За 2011 рік Янукович провів лише дві великі прес-конференції з широким колом журналістів.

 

«В інформаційній сфері усе те, що зараз президент робить раз на півроку, в нас було раз на місяць. Звичайно, що голова держави не може коментувати усе - це було б не правильно. Але з огляду на особливість нашої держави, на перехідний період, в якому ми дуже тривалий час існуємо, спілкування і взаємодія з журналістами має бути. Вони дають можливість бути зрозумілим. Цього робиться дуже мало», - зазначила пані Громницька.

 

Водночас керівник Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації Президента України Денис Іванеско переконував, що дізнатися офіційну позицію глави держави можна не лише на прес-конференції. За його словами, кожен громадянин має право звернутися з інформаційним запитом, а журналісти зустрічаються з главою держави не лише на підсумкових прес-конференціях: «Президент України намагається бути якомога відкритішим для преси. Він регулярно спілкується з журналістами. Це відбувається як під час публічних заходів у Києві, так і під час його поїздок - організовуються підходи до преси. Прес-конференції також відбуваються регулярно. Це буде друга прес-конференція нинішнього року. Звичайно, Президент готується до спілкування з журналістами, оскільки він знає, що деякі запитання будуть не з приємних. Тому він приділяє багато уваги підготовці до цього відповідального заходу».

 

За словами Дениса Іванеска, участь у підсумковій прес-конференції глави держави цього разу візьмуть близько 300 журналістів.

 

Нагадаємо, сьогодні, 21 грудня, об 11 годині розпочалася підсумкова в 2011 році прес-конференція Віктора Януковича.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY