Стрічки Тихого та Вроди представляють українське кіно в Британії

12 Листопада 2011
11891
12 Листопада 2011
11:34

Стрічки Тихого та Вроди представляють українське кіно в Британії

11891
Стрічки Тихого та Вроди представляють українське кіно в Британії
Володимир Тихий та Марина Врода представили стрічки у Великобританії, повідомляє УНІАН. Короткометражні фільми з альманаху «Україно, гудбай» та володаря «Золотої пальмової гілки», «Хрест», оцінили глядачі Четвертого щорічного фестивалю українського кіно. Цей форум з по 11-12 листопада триває у Кембриджі в рамках Програми україністики місцевого університету.

У форматі фестивалю – найкращі стрічки сучасного українського кінематографу, а також іноземні документальні фільми про Україну. «Для нас велика радість і честь запросити Володимира Тихого та Марину Вроду представити нам свої видатні роботи, – сказав керівник Програми україністики в Університеті Кембриджу доктор Рорі ФіннінЦі режисери сміливо розширюють звичні рамки кіномистецтва та висвітлюють гострі суспільні проблеми у своїх стрічках. Українське кіно відроджується, і ми щиро пишаємось можливістю представляти його британському глядачу».
 
Також в рамках фестивалю буде презентовано документальну картину «Три історії Галичини». У ній режисери Ольга Онишко та Сара Фархат розповіли «зворушливу історію єврейської сім’ї, української жінки та польського священика, які всупереч страхіттям нацизму та сталінізму зуміли зберегти сердечність і людяність».
 
 
 
 
Паралельно з Четвертим щорічним фестивалем українського кіно у рамках Програми україністики в Університеті Кембриджу також проводиться перший міжнародний симпозіум, присвячений кінематографу Ігоря Савченка (1906-1950). Його учнями були такі відомі кіномитці постсталінської доби, як Марлен Хуцієв, Сергій Параджанов, Олександр Алов та Володимир Наумов.
 
«Детектор медіа»
 
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11891
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду