detector.media
12.11.2011 11:34
Стрічки Тихого та Вроди представляють українське кіно в Британії
Володимир Тихий та Марина Врода представили стрічки у Великобританії, повідомляє УНІАН. Короткометражні фільми з альманаху «Україно, гудбай» та володаря «Золотої пальмової гілки», «Хрест», оцінили глядачі Четвертого щорічного фестивалю українського кіно. Цей форум з по 11-12 листопада триває у Кембриджі в рамках Програми україністики місцевого університету.

У форматі фестивалю – найкращі стрічки сучасного українського кінематографу, а також іноземні документальні фільми про Україну. «Для нас велика радість і честь запросити Володимира Тихого та Марину Вроду представити нам свої видатні роботи, – сказав керівник Програми україністики в Університеті Кембриджу доктор Рорі ФіннінЦі режисери сміливо розширюють звичні рамки кіномистецтва та висвітлюють гострі суспільні проблеми у своїх стрічках. Українське кіно відроджується, і ми щиро пишаємось можливістю представляти його британському глядачу».
 
Також в рамках фестивалю буде презентовано документальну картину «Три історії Галичини». У ній режисери Ольга Онишко та Сара Фархат розповіли «зворушливу історію єврейської сім’ї, української жінки та польського священика, які всупереч страхіттям нацизму та сталінізму зуміли зберегти сердечність і людяність».
 
 
 
 
Паралельно з Четвертим щорічним фестивалем українського кіно у рамках Програми україністики в Університеті Кембриджу також проводиться перший міжнародний симпозіум, присвячений кінематографу Ігоря Савченка (1906-1950). Його учнями були такі відомі кіномитці постсталінської доби, як Марлен Хуцієв, Сергій Параджанов, Олександр Алов та Володимир Наумов.
 
«Детектор медіа»
 
 
Фото - http://timescape.mml.cam.ac.uk 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY