Шеф-редактором інтернет-видання Zaxid.net стала Тетяна Солнцева

31 Серпня 2011
14914
31 Серпня 2011
14:32

Шеф-редактором інтернет-видання Zaxid.net стала Тетяна Солнцева

14914
Закрито польську версію Zaxid.net
Шеф-редактором інтернет-видання Zaxid.net стала Тетяна Солнцева

Про це повідомляє «Прес-Центр» з посиланням на директора з інформаційних проектів телерадіокомпанії «Люкс» Остапа Процика.


Світлана Жаб'юк, яка раніше обіймала цю посаду, переведена на посаду редактора. Теперішні функціональні обов'язки Світлани, за словами Остапа Процика, є вільними і будуть конкретизуватись упродовж подальшої роботи.

Новому шеф-редактору поставлено завдання утримувати конкурентні позиції Zaxid.net на ринку суспільно-політичних онлайн-медіа, а також досягти максимальної інтеграції інформаційного контенту, яким володіє ТРК «Люкс».

Раніше Тетяна Солнцева була редактором газет «Рівненська» та «Провінційна газета» (Рівне). У Львові працювала керівником мультимедійної редакції медіагрупи «Промінфо».


Крім того, із Zaxid.net було звільнено редактора польської стрічки новин Марію Бабінську. Остап Процик у коментарі «Прес-Центру» пояснив, що звільнення Марії Бабінської з посади редактора було зумовлено рішенням закрити польську версію Zaxid.net. «Очікуваної віддачі польська версія сайту не дала. Більше того, після закриття польської версії кількість заходів з Польщі не змінилася», - сказав він.

Надалі Zaxid.net має намір підсилювати інтерес польської аудиторії за рахунок спільних проектів з польським двомісячником «Нова Східна Європа» (Nowa Europa Wschodnia).

Zaxid.net створений у 2007 році і, як вважають експерти, був близький до нинішнього міського голови Львова Андрія Садового. У 2010 році цей зв'язок став більш очевидним, після того як інтернет-видання придбала телерадіокомпанія «Люкс», головою спостережної ради якої є пан Садовий.

ТРК «Люкс» об'єднує такі медіа-ресурси: радіостанція «Люкс», телеканал новин «24», «Радіо 24», інтернет-видання Zaxid.net, lviv24.com, 24tv.ua, MyBank.ua, сайт для мам Mam.ua, Football24.ua.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14914
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду