ICTV в опитуванні глядачів цікавився, чи підключений до їхніх телевізорів піплметр

25 Жовтня 2010
12147
25 Жовтня 2010
13:00

ICTV в опитуванні глядачів цікавився, чи підключений до їхніх телевізорів піплметр

12147
ICTV в опитуванні глядачів цікавився, чи підключений до їхніх телевізорів піплметр

22 жовтня на засіданні Технічного комітету Індустріального телевізійного комітету стало відомо, що телеканал ICTV під час телефонного опитування глядачів у тому числі ставив респондентам запитання «Чи підключений до ваших телевізорів вимірювальний пристрій?». Цю інформацію ТК підтвердила виконавчий директор ІТК Катерина Котенко: «Справді, у п'ятницю розглядалося серед іншого і це питання».

 

Згідно з озвученим на засіданні Технічного комітету поясненням керівника департаменту маркетингу, аудиторій та комунікацій ICTV Ореста Білоскурського, телеканал не переслідував мету знайти домогосподарства, де встановлені піплметри, а навпаки хотів відсікти від опитування тих, хто користується піплметрами. На жаль, поки що ТК особисто не вдалося отримати коментар пана Білоскурського.

 

Користувачі даних дослідження GfK Ukraine відповідно до умов контракту не мають права шукати домогосподарства, де встановлені піплметри. «Якщо будь-яка компанія, що має угоду з GfK Ukraine, навмисно дізнається, де є піплметри, максимальною санкцією може бути позбавлення даних і дострокове розірвання угоди, - сказала пані Котенко. - Але у зв'язку з тим, що ICTV переслідував іншу мету, я поки не бачу, щоб ця санкція була застосована до ICTV».

 

Катерина Котенко наголосила, що наразі ІТК надіслав офіційний запит до телеканалу ICTV з проханням пояснити, яку мету переслідував канал і що хотів дізнатися своїм опитуванням, а також попросив канал утриматися від запитання про вимірювальні пристрої. «Обставини справи ще з'ясовуються. Ми чекаємо відповіді каналу, тоді це питання буде ще раз розглядатися і, відповідно, виноситися рішення», - додала пані Котенко.

 

ТК намагається отримати коментар Ореста Білоскурського та інших членів технічного комітету ІТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12147
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
злой
4940 дн. тому
Ай да Орест, ай да красава! Ну конечно мы все поверили в сказочку про серого бычка! Ну конечно, только в целях «відсікти від опитування тих, хто користується піплметрами» , а смотрение ICTV по 7-9 часов в сутки эт токмо по воле самого зрителя!
micka
4940 дн. тому
для предотвращения подобного нормальные исследователи проводят ротацию панели от 1 раза в квартал до 1 раза в год по секретному неравномерному графику. поэтому смысла подкупать домохозяйства не будет. а если они висят в панели годами как в украине тогда конечно
//
4940 дн. тому
Послушайте, для Украины репрезентативной считается выборка в 2400 респондентов. Приблизительно столько же по стране стоит пиплметров, и я не думаю, что ICTV опросило больше 2400 человек. Можете себе представить, какова вероятность попадания в семью с пиплометром при обзвоне 2400 семей из 15 миллионов? Более того, одними из первых вопросов при подобных исследованиях должны быть вопросы "есть ли в вашей семье люди, имеющие отношние к медиа?" и "принимаете ли вы участие исследованиях телесмотрения?", и при положительном ответе на любой из этих вопросов интервью должно прекращаться. Поэтому важно, как именно был сформулирован вопрос о пиплметре и продолжалось ли интервью далее.
читач
4940 дн. тому
Интересно как отреагируют рекламодатели на попытку канала искусствено завысить свои рейтинги путем дальнейшего подкупа людей. Получается, что надо теперь полностью менять расположение приборов по стране. Иначе будут сомнения в справедливости рейтингов.
не верю
4940 дн. тому
Завтра все каналы начнуть такой опрос и все будут потом говорить что не хотели КОНЕЧНО же узнать где эти штукенции стоят!!!!!,))) а просто хотели очень сильно отсечь эту аудитриию!!!)))) все в это верят?))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду