detector.media
25.10.2010 13:00
ICTV в опитуванні глядачів цікавився, чи підключений до їхніх телевізорів піплметр

22 жовтня на засіданні Технічного комітету Індустріального телевізійного комітету стало відомо, що телеканал ICTV під час телефонного опитування глядачів у тому числі ставив респондентам запитання «Чи підключений до ваших телевізорів вимірювальний пристрій?». Цю інформацію ТК підтвердила виконавчий директор ІТК Катерина Котенко: «Справді, у п'ятницю розглядалося серед іншого і це питання».

 

Згідно з озвученим на засіданні Технічного комітету поясненням керівника департаменту маркетингу, аудиторій та комунікацій ICTV Ореста Білоскурського, телеканал не переслідував мету знайти домогосподарства, де встановлені піплметри, а навпаки хотів відсікти від опитування тих, хто користується піплметрами. На жаль, поки що ТК особисто не вдалося отримати коментар пана Білоскурського.

 

Користувачі даних дослідження GfK Ukraine відповідно до умов контракту не мають права шукати домогосподарства, де встановлені піплметри. «Якщо будь-яка компанія, що має угоду з GfK Ukraine, навмисно дізнається, де є піплметри, максимальною санкцією може бути позбавлення даних і дострокове розірвання угоди, - сказала пані Котенко. - Але у зв'язку з тим, що ICTV переслідував іншу мету, я поки не бачу, щоб ця санкція була застосована до ICTV».

 

Катерина Котенко наголосила, що наразі ІТК надіслав офіційний запит до телеканалу ICTV з проханням пояснити, яку мету переслідував канал і що хотів дізнатися своїм опитуванням, а також попросив канал утриматися від запитання про вимірювальні пристрої. «Обставини справи ще з'ясовуються. Ми чекаємо відповіді каналу, тоді це питання буде ще раз розглядатися і, відповідно, виноситися рішення», - додала пані Котенко.

 

ТК намагається отримати коментар Ореста Білоскурського та інших членів технічного комітету ІТК.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY