Журналісти висвітлюють місцеві вибори у спільному проекті за допомогою твітів

13 Жовтня 2010
10793
13 Жовтня 2010
13:38

Журналісти висвітлюють місцеві вибори у спільному проекті за допомогою твітів

10793
Журналісти висвітлюють місцеві вибори у спільному проекті за допомогою твітів

З другої половини жовтня до початку листопада 2010 року в Україні продовжиться Twitter-трансляція місцевих виборів. Проект Еlect UA реалізує Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» за підтримки Internews-Network. 

 

Проект передбачає публікацію оперативної інформації в режимі реального часу  очевидцями виборів з різних України. Слідкувати за перебігом подій можна за хештегами #elect_ua та регіональними (#elect_te - Тернопіль, #elect_od - Одеса та інші регіони).

 

Також на сайті www.electua.org подано повідомлення репортерів. Окрема увага - до можливих порушень, які відстежуються за хештегом #elect_sos. Цільові області за проектом - Одеська, Запорізька, Луганська, Тернопільська та Житомирська.

 

«На відміну від загальнонаціональних виборів, у місцевих  -  багато невідомого. Коли ми голосуємо, зокрема, за президента, то обираємо з-поміж всім знайомих облич. А на місцевому рівні багато "темних конячок" і конфігурація місцевих коаліцій може бути геть несподівана. Тому тільки місцеві мешканці, в тому числі й наші Твіттер-репортери, можуть вповні донести, що відбувається в їхньому регіоні», - каже програмний директор МГО «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков.

 

Проект започаткованого у січні 2010 р. Під час президентських виборів-2010 впродовж двох турів українські користувачі Тwitter'а разом з 65 учасниками, які пройшли навчання в рамках Еlect UA, створили понад 20 000 повідомлень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10793
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду