Ганна Герман: Законопроект «Про створення громадського мовлення» президент передасть до парламенту як невідкладний

13 Жовтня 2010
14192
13 Жовтня 2010
12:30

Ганна Герман: Законопроект «Про створення громадського мовлення» президент передасть до парламенту як невідкладний

14192
Ганна Герман: Законопроект «Про створення громадського мовлення» президент передасть до парламенту як невідкладний

«Президент має намір ще до кінця цього року докласти всіх зусиль, щоб парламент розпочав обговорювати законопроект про суспільне мовлення», -  зазначила заступник глави Адміністрації президента України Ганна Герман, виступаючи на конференції «Забезпечення плюралізму медіа в Україні. Про це повідомляє інформаційне агентство УНІАН.

 

За словами Ганни Герман, цей законопроект вже готовий, і за тиждень «після остаточного підтягування всіх крапок і ком», глава держави передасть цей закон як невідкладний до парламенту.

 

«Президент просив передати, що ми будемо робити все, щоб проект закону про доступ до інформації, який був розглянутий Радою Європи, якнайшвидше був ухвалений у парламенті», - сказала Ганна Герман.

 

Також вона висловила надію, що закон про доступ до публічної інформації буде підтриманий парламентською більшістю і Україна матимеме законодавчі підвалини для побудови громадського телебачення.

 

За словами заступника глави АП, вона майже впевнена, що «такий архаїзм», як державні медіа в Україні, відійдуть у минуле.

 

Крім того, за словами пані Герман, влада буде активнішою у приватизації друкованих ЗМІ.

 

Також вона зазначила, що президент дуже зацікавлений в тому, щоб в Україні були вільні медіа й існувала прозорість у питанні власності медіа.

 

«Президент дуже стурбований тими випадками, які трапляються з журналістами в Україні, і просив мене ще раз передати вам, що всі випадки насильства проти журналістів і випадки перешкоджання роботі журналістів він буде тримати на особистому контролі і зробить все, щоб винні в цьому були покарані», - сказала Ганна Герман.

 

Раніше, 9 липня 2010 року Верховна Рада України направила на повторне друге читання проект Закону «Про доступ до публічної інформації».

 

Загалом законопроект має процедурний характер - передбачає процедуру реалізації права на доступ до інформації шляхом подання запитів на інформацію, а також виконання обов'язку розпорядниками інформації оприлюднювати інформацію про свою діяльність.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14192
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду