Приватна британська компанія буде управляти «Першим кавказьким». За це вона отримає 4,7 млн. ларі

19 Липня 2010
7061
19 Липня 2010
16:52

Приватна британська компанія буде управляти «Першим кавказьким». За це вона отримає 4,7 млн. ларі

7061
Приватна британська компанія буде управляти «Першим кавказьким». За це вона отримає 4,7 млн. ларі

Право на управління грузинським суспільним каналом іномовлення «Перший кавказький» передано приватній британській компанії «Кей 1». Про це повідомляє видання «Грузия Online». За словами голови наглядової ради Суспільного мовлення Грузії (СМГ) Левана Гахеладзе, рішення про передачу телекомпанії в приватні руки було прийнято з метою підвищення ефективності управління та покращення мовлення.

 

Одночасно «Першому кавказькому» із резервного фонду грузинського уряду передано 7 млн. ларі, 4,7 млн. з яких отримає компанія «Кей 1» за вдосконалення системи управління. У рішенні наглядової ради зазначається, якщо уряд в подальшому ще виділятиме кошти з фонду, то вони також будуть розподілені між СМГ та британською компанією.

 

Один із засновників «Кей1», британський журналіст Роберт Парсонс на засіданні наглядової ради зазначив, що створення такого каналу вважає «дуже хорошою ідеєю», особливо в тому регіоні, де «медіапростір ворожий по відношенню до Грузії», так як російські ЗМІ намагаються «створити викривлену картину про Грузію», - пише Civil.ge.

 

Канал для населення Кавказу «критично, але конструктивно» висвітлюватиме події в Грузії: «Він ні в якому випадку не повинен сприйматися як пропагандистський... Це повинен бути об'єктивний канал, на якому влада (Грузії. - Civil.ge) також буде піддаватися справедливій критиці, як і будь-який уряд в цьому регіоні», - говорить Парсонс.

 

Роберт Парсонс також заявив, що його метою є перетворення каналу в стандарт журналістики Грузії. За його словами, на посаду начальника інформаційної служби «Першого кавказького» було запрошено Девіда Чартера, який має 30-літній досвід в британських та інших телекомпаніях. Передбачається також, що на каналі працюватимуть кореспонденти з Москви, Махачкали, Києва, Брюсселя, Вашингтона, Єревана, Баку, Анкари та Тегерана.

 

На засіданні наглядової ради, яке відбулося 14 липня, генеральний директор СМГ Георгій Чантурія також заявив, що питання з виходом каналу на інший супутник мовлення уже «врегульовано» з іншим «більш добросовісним партнером».

 

Як вже повідомляла ТК, пошуки нового супутника почалися після того, як «Перший кавказький» програв позов до французької компанії Eutelsat в арбітражному суді Парижа.

 

Наразі Суспільне мовлення Грузії веде переговори щодо мовлення «Першого кавказького» з американською мережею Hot Bird. За словами керівництва СМГ, укладання угоди з Hot Bird, яке відбудеться незабаром, забезпечить поширення мовлення каналу на Європу. Про це пише «Грузия Online». «Ми думаємо, що важелів тиску на американську компанію у Росії менше», - заявляє керівництво СМГ.

 

Леван Гахеладзе спростовує інформацію, що Суспільне мовлення Грузії повністю залишили без російськомовного телеканалу «Перший кавказький» і заявив, що цей канал в майбутньому, можливо, перетвориться на незалежний, для якого буде виділено окремі частоти мовлення.

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7061
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду