«Перший кавказький» програв справу в паризькому суді. Керівництво каналу заявляє про тиск «Газпром-медіа»

13 Липня 2010
10775
13 Липня 2010
11:53

«Перший кавказький» програв справу в паризькому суді. Керівництво каналу заявляє про тиск «Газпром-медіа»

10775
«Перший кавказький» програв справу в паризькому суді. Керівництво каналу заявляє про тиск «Газпром-медіа»

Грузинський російськомовний канал «Перший кавказький» після шестимісячної тяганини програв позов до французької компанії Eutelstat в арбітражному суді Парижа. Про це повідомляє радіостанція «Ехо Москви».

 

Приводом для суду послужило те, що трансляцію телеканалу Eutelsat W7 було припинено через два тижні після його запуску.

 

Нагадаємо, «Перший кавказький» запустили 4 січня 2010 року, а з 15 січня він почав мовити через супутник Eutelsat W7. Сигнал розповсюджувався на південні регіони Росії, України та Білорусії, а також Центральну Азію.

 

Спочатку представники Eutelsat стверджували, що трансляція сигналу грузинського каналу була перервана через технічні неполадки. Пізніше в компанії заявили, що в період з 16 по 28 січня мовлення здійснювалося в тестовому режимі. При цьому зазначалося, що контракт на продовження трансляції не був підписаний.

 

У березні 2010 року стало відомо, що супутник Eutelsat W7 орендувала компанія «Газпром-медіа», якій належить «НТВ-Плюс». Генеральний продюсер «Першого кавказького» Зураб Двалі заявив, що угода була здійснена під тиском з боку Росії, а тому й подав позов до паризького арбітражного суду.

 

Наразі канал здійснює мовлення тільки через інтернет. Представники телекомпанії не уточнюють, коли «Перший кавказький» повернеться в ефір. Також невідомо, через який супутник транслюватиметься його сигнал. Попередньо Двалі розказав, що Суспільне грузинське телебачення веде переговори з кількома американськими компаніями щодо організації мовлення. При цьому він зазначив, що не буде розголошувати деталей переговорів до тих пір, поки не підпише угоду.

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду