detector.media
05.07.2010 12:29
iVOX: Читати пресу на е-рідерах та планшетах готові 24,3% українських інтернет-користувачів

76,2% українців цікавляться можливістю читати пресу та новини за допомогою цифрових носіїв. При цьому 24,3% планують придбати або вже мають відповідні пристрої, а 51,9% хотіли б, але найближчим часом не зможуть собі цього дозволити.

 

Такі результати показує дослідження, проведене компанією iVOX Ukraine для «Детектор медіа». Дослідження здійснене шляхом онлайн-опитування серед осіб 18-59 років, тому є репрезентативним для інтернет-користувачів цього віку.

 


Тих, хто готовий читати пресу на електронних дивайсах, найбільше серед чоловіків (27,6%), осіб наймолодшого вікового діапазону - 18-29 років (28%), мешканців Києва (32,7%). Зацікавлені особи, які, втім, не можуть дозволити собі такий спосіб читання, переважають у групі осіб 30-44 років, серед жінок та жителів західних регіонів.

 


Найбільшими традиціоналістами, яких влаштовує паперова преса, виявилися жінки, люди середнього віку (30-44 років). А тих, хто взагалі не читає пресу, найбільше серед молоді (18-29), мешканців Півдня, Сходу України та Києва. 

 

 

У варіантах «інше» опитувані найчастіше писали, що надають перевагу звичайному комп’ютеру з інтернетом або що ще не замислювалися над поставленим питанням.
Загалом розподіл голосів виглядає так:

 

 

 

Дослідження проведене методом онлайн інтерв'ю з використанням панелі iVOX Ukraine (www.ivox.com.ua) в червні 2010 року. Вибірка становить 1000 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

 


«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY