5 канал планують розділити на два ще до нового сезону

2 Липня 2010
11152
2 Липня 2010
13:01

5 канал планують розділити на два ще до нового сезону

11152
5 канал планують розділити на два ще до нового сезону

До нового сезону 5 канал планують розділити на два. Цю інформацію, яка вже звучала в пресі, голова правління каналу Владислав Лясовський деталізував  в інтерв'ю «Медіабізнесу».

 

«5 канал - це група компаній,  у яку входять "Експрес-Інформ" та НБМ. Компанії працювали певний час разом. Але весь цей час кожна з них хотіла робити свій самостійний продукт і виходити на ринок як незалежна телеорганізація з  власним наповненням», - пояснив він.

 

За його словами, планується завершити цей процес ще до запуску осіннього сезону, однак все залежатиме від судових процесів.  

 

При цьому Владислав Лясовський, відповідаючи на запитання щодо того, чи зміняться плани компаній розділитися, якщо судове рішення щодо результатів конкурсу на частоти буде не на користь 5-го, відповів, що навіть не припускає  такої думки: «Ні, ми цього не допустимо».

 

«Один канал буде, як і зараз, інформаційним. Другий - пізнавальним, не такий вузьконаправлений, як нинішній 5 канал. Там планується показ фільмів, документалістики, програм, не пов'язнаних з новинними та інформаційними жанрами. Цей канал буде спрямований на  більш широке коло глядачів - більш молоду аудиторію і тих, то менше цікавиться політикою», - сказав пан Лясовський.

 

Нагадаємо, у квітні 2010 року «Експрес-інформ» переоформила ліцензію на створення пізнавального мовника. Таке рішення компанії було зумовлено тим, що ще в грудні 2007 року Нацрада надала 5-му каналу два місця в цифрових мультиплексах, мотивуючи тим, що «Експрес-інформ» та НБМ були вимушені мовити на одному каналі за браком аналогового ресурсу, а цифра дає можливість компаніям «роз'їхатися». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11152
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Репортер2
5049 дн. тому
А ты боялась. Все ж запланированно.
таких друзей зах и в музей
5050 дн. тому
О, а где ж борьба за свободу слова? Где пламенные прессухи? Оказывается 5 давно хотел удвоиться... Частот аналоговых не будет - это понятно,
Друг из СБУ
5051 дн. тому
Оптимисты. Вот хрен вам, а не частоты - посмотрим что вы тогда запоёте. А придёт время - и вообще без канала останетесь.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду