Міліція відмовилася порушувати кримінальну справу про стеження за журналістами ТВі

30 Червня 2010
14882
30 Червня 2010
14:37

Міліція відмовилася порушувати кримінальну справу про стеження за журналістами ТВі

14882
Міліція відмовилася порушувати кримінальну справу про стеження за журналістами ТВі

Голосіївське районне управління міліції в місті Києві відмовилося порушувати кримінальну справу за заявою директора телеканалу ТВі Миколи Княжицького про стеження за ним і журналістами телеканалу. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

«В ході проведення заходів, спрямованих на встановлення власника автомобіля "Део-Ланос" з номерами АА 9874 ЕВ та осіб, які в ньому знаходились, було надано запит до УДАІ ГУ МВС України у м. Києві. Відповіді отримано не було. Враховуючи те, що в даний час встановити власника автомобіля "Део-Ланос" та осіб, які в ньому знаходились та опитати їх з приводу даної події не виявилося можливим, в порушенні кримінальної справи по даному факту відмовити», - цитує прес-служба ТВі постанову про відмову.

 

30 червня директор телеканалу ТВі Микола Княжицький звернувся зі скаргою до прокуратури Голосіївського району з проханням скасувати постанову районної міліції про відмову у порушенні кримінальної справи. У зверненні йдеться про те, що здійснення стеження за журналістами містить в собі ознаки складів таких злочинів, як перешкоджання у законній діяльності журналістів і незаконне збирання конфіденційної інформації про особи журналістів телевізійного каналу.

 

ТВі розцінює відмову міліції як ще одну спробу запровадити цензуру на державному рівні.

 

Як повідомляла ТК, 15 червня гендиректор ТВі Микола Княжицький заявив про те, що за ним і журналістами телекомпанії стежать невідомі люди.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14882
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Я фигею...
5064 дн. тому
Красавцы... Они вполне могут написать и такое: "Враховуючи те, що в даний час встановити власника автомобіля "Део-Ланос" та осіб, які в ньому знаходились і смертельно поранили постраждалого, нам не вдалося, в порушенні кримінальної справи по факту вбивства відмовити"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду