Російським сейлз-хаузам заборонили продавати по два найбільших канали в одному пакеті

23 Червня 2010
18303
23 Червня 2010
12:03

Російським сейлз-хаузам заборонили продавати по два найбільших канали в одному пакеті

18303
Російським сейлз-хаузам заборонили продавати по два найбільших канали в одному пакеті

Російська федеральна антимонопольна служба (ФАС) провела розслідування і визначила частки15 найбільших федеральних каналів, що підпадають під обмеження нового закону «Про рекламу», пише Media Business Reports.

 

Згідно з останнім, один продавець реклами не може контролювати більше 35% ринку.

 

За даними ФАС, частка «Первого канала» складає 23,11% загальноросійського і 22,84% регіонального рекламного ринку. Один з більших холдингів «Газпром-медіа», який контролює канали НТВ та ТНТ, займає 27,79% і 28,3% ринку відповідно, ВГТРК - 17% та 20,72%, СТС Media - 20,41% і 23,33%. Таким чином, з 2011 року ці канали не зможуть продавати рекламу через одного селера: в сумі будь-які два з них перевищують передбачену законом частку.

 

Нині рекламу більшості каналів («Первый канал», ВГТРК, СТС Media, НМГ-ТВ, «Профмедіа» та ін.) продає «Відео інтернешнл» (займає 66,87% і 68,89% національного і регіонального ринків відповідно), частки інших продавців не перевищують 35%. З 2011 р. лише деякі клієнти «Відео інтернешнл» зможуть продовжити контракти з цим сейлс-хаузом, а переважній частині  доведеться працювати з іншими компаніями (сейлс-хауз «Газпром-медіа» і «Алькасар») чи здйснювати продажі реклами власними силами.

 

Тетяна Веремчук, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18303
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду