Голови християнських церков підтримали моральну комісію і просять її не дискредитувати

15 Червня 2010
13112
15 Червня 2010
18:19

Голови християнських церков підтримали моральну комісію і просять її не дискредитувати

13112
Голови християнських церков підтримали моральну комісію і просять її не дискредитувати

Голови християнських церков України оприлюднили Відкрите звернення до української громадськості з приводу потреби захисту високих моральних засад та сімейних цінностей. Про це повідомляє сайт Інституту релігійної свободи.

У документі, який 10 червня одностайно ухвалили усі учасники Наради Церков, християнські лідери України висловили «рішучу незгоду з діями учасників інформаційної війни, спрямованої на дискредитацію та перешкоджання діяльності Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі», - передає зміст звернення Інститут релігійної свободи.

 

Відкрите звернення ініціювали та підтримали керівники 9 Церков: Українська Православна Церква (в єдності з Московським Патріархатом); Українська Православна Церква Київського Патріархату; Українська греко-католицька Церква України; Римсько-католицька Церква в Україні; Всеукраїнський Союз Церков євангельських християн-баптистів; Церква християн віри євангельської України; Українська Християнська Євангельська Церква; Братство незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України; Українська Лютеранська Церква.


Вони вважають, що питання захисту суспільної моралі має вирішуватись на державному рівні, оскільки це є загальноприйнятою практикою розвинених демократичних країн.

«Багато свідомих громадян, в тому числі і віруючих людей, які складають переважну більшість населення України, виступають проти намагання окремих представників менеджменту медіабізнесу порушувати їх право на безпечний інформаційний простір», - заявили предстоятелі християнських Церков.

 

Нагадаємо, що з ініціативою ліквідації Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі виступила виконавчий секретар НСЖУ, голова Асоціації медіаюристів України  Тетяна Котюжинська, яка під час заходу «Медійний простір України: проблема державного регулювання» зачитала звернення, яке підписали Національна спілка журналістів України (НСЖУ), Українська асоціація видавців періодичної преси (УАВПП), Індустріальний телевізійний комітет (ІТК), Незалежна асоціація мовників (НАМ), Інтернет асоціація України (ІНАУ).

 

Підписанти запропонували професійним об'єднанням інших галузей підтримати  вимоги щодо проведення необхідних суспільству законодавчих змін та ліквідації Національної Експертної Комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК) як органу цензури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13112
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Друг Окси
5066 дн. тому
О, видно Костицкий поделился бюджетом
емм
5069 дн. тому
забороняти порнографію нема сенсу, як і проституцію. Краще встановити рамки і слудкувати за їх дотриманням. Виняток - дитяче порно, бо будь яка експлуатація дітей заборонена, у т.ч. і така. це єдине обмеження, що не суперечить свободі слова.
Zorro
5069 дн. тому
Ви ще скажіть, що порнографія має вільно розповсюджуватись... Не хочете відповідати перед Богом, тож хоч про дітей не забувайте. Чи ви думаєте змість НЕК, яка складається з громадських діячів, подібні експертизи реклами і творів робили експертні держ. установи у закритому режимі?
на Zorro
5070 дн. тому
Пане Зорро, не треба СВОЮ відповідальність перед богом нав'язувати суспільству. У нас плюралізм, у т.ч. і релігій. І не треба перекручувати. Цигарки й алкоголь є доведеною отрутою, тому їх реклама заборонена. А все решта - це лише оцінки.
Zorro
5070 дн. тому
Вільне суспільство не вільне від відповідальності перед Богом та своїми нащадками. Якщо держава дозволить робити всім і все, то нашим дітям нема буде з кого брати приклад. Тому в державі має існувати державні органи, які в рамках законодавчих можливостей будуть не допускати свавілля у медіа-просторі. Адже є у нас закон про рекламу, який не дозволяє рекламувати цигарки на телебаченні. Так може ви назовете цензурою обмеження реклами цигарок, еро-журналів, алкоголю? Схаменіться, панове, та майте здоровий глузд!
йшов тут
5070 дн. тому
Бгг. Дискредетовані просять не дискредитувати дискредитовану... Панове, ви б уважно перечитали 35 статтю Конституції, на яку посилаєтесь на своєму сайті, а там, може, і на сусідні звернули б увагу. Ну там, право на збір інформації, свободу думки і слова... А ще уважно перечитали б про відділення церкви від держави... Хочете займатись мораллю, то займіться знезиленими, знедоленими, безкровними, от тоді і про мораль поговоримо...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду