Нацрада закликала «РТР-Планета» толерантно ставитися до України

27 Квітня 2010
20189
27 Квітня 2010
20:23

Нацрада закликала «РТР-Планета» толерантно ставитися до України

20189
Нацрада закликала «РТР-Планета» толерантно ставитися до України

Національна рада на сьогодні не має претензій до мовлення «РТР-Планета» і сподівається, що й у майбутньому таких претензій не виникатиме. Про це 27 квітня заявив голова Нацради Володимир Манжосов на зустрічі з представниками Всеросійської державної телерадіомовної компанії, яка в Україні представлена своєю міжнародною версією - телеканалом «РТР-Планета».

 

Як повідомляє прес-служба Нацради, також він наголосив, що нинішній склад українського регуляторного органу очікує на конструктивну співпрацю і закликав керівництво російського телеканалу в своїй політиці толерантно ставитися до нашої держави та суспільних процесів, що відбуваються в ній. «Це необхідно, щоб не виникали конфлікти і не розцінювалась діяльність каналу "РТР-Планета" як втручання у внутрішню політику», - сказав Володимир Манжосов.

 

«Національна рада - це колегіальний, достатньо толерантний орган, але в цьому випадку наша позиція непохитна. Це крок, який ми зробили першими, і ми б просили, щоб ви в цьому брали участь. Ми пам'ятаємо попередні стосунки, але сподіваємося, що надалі такого не буде», - додала заступник голови Нацради Лариса Мудрак.

 

Директор дирекції міжнародних відносин ВДТРК Петро Федоров у відповідь подякував Нацраді за зустріч і підкреслив, що «багато проблем, які виникали в минулому, практично автоматично знімаються нині... Ми вдячні за те, що ви зробили зустрічний крок. Для нас дуже важливо, бути в Україні  як канал,  котрий постійно мовить не для того, щоб втручатися в справи дружньої країни, а для того щоб зближувати нас».

 

Лариса Мудрак висловила сподівання, що в Росії скоро також з'являться українські канали.

 

Загалом у зустрічі взяли участь голова Національної ради Володимир Манжосов, перший заступник голови Оксана Головатенко, заступник голови Лариса Мудрак, член Національної ради Тетяна Лебедєва та керівники структурних підрозділів Національної ради. Російську сторону представляли директор дирекції міжнародних відносин ВДТРК Петро Федоров,  керівник служби зарубіжного мовлення Ольга Трофімова та директор компанії «Торсат» (дистрибутор «РТР-Планета» в Україні) Анатолій Сальник.

 

Як повідомила ТК, 21 квітня «РТР-Планета» був доданий до Переліку іноземних програм, ретрансляція яких не обмежується (так званий список адаптованих каналів).

 

Раніше, під час переговорів з мовником у березні 2009 року, Нацрада висувала до «РТР-Планета» вимогу стати ліцензіатом Нацради України. А по-друге - офіційно спростувати неправдиву, як це доведено в суді, інформацію про Україну, що прозвучала в ефірі телеканалу «РТР-Планета»: про тюрми ЦРУ, участь українських громадян у російсько-грузинському конфлікті та інформацію з фільму «Голод - 33. Невыученные уроки истории», який, за висновками Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі, є таким, що розпалює національну ворожнечу. Незважаючи на те, що мовник пояснював, що за нього відповідає Франція - учасник Європейської конвенції - побажання регуляторного органу не змінювалися. «Детектор медіа» «РТР-Планета» пояснив, що не спростовує інформації, бо рішення українського суду не було легалізовано в Росії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20189
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Дивний заклик
5114 дн. тому
Нацрада закликала собак не гавкати. Смішно. Вчіть біологію.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду