Суд зобов'язав «РТР-Планета» спростувати інформацію про таємні в'язниці ЦРУ в в Україні

29 Листопада 2007
24732
29 Листопада 2007
08:12

Суд зобов'язав «РТР-Планета» спростувати інформацію про таємні в'язниці ЦРУ в в Україні

24732
Суд зобов'язав  «РТР-Планета» спростувати інформацію про таємні в'язниці ЦРУ в в Україні

Апеляційний суд м. Києва 28 листопада ц.р. виніс ухвалу, якою відхилив апеляційну скаргу федерального державного унітарного підприємства "Всеросійська державна телевізійна та радіомовна компанія" та журналіста Аркадія Мамонтова, а рішення Голосіївського райсуду м. Києва від 24 липня 2007 р. залишив без змін. Про це на прес-конференції повідомив начальник прес-служби Міноборони Андрій Лисенко. За його словами, 12 березня 2006 р. на телеканалі "РТР-Планета" на території України транслювалася телепередача "Під грифом таємно", в якій російський журналіст Аркадій Мамонтов поширив інформацію про розміщення на території України таємних в'язниць ЦРУ США.

 

Вважаючи таку інформацію недостовірною та такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію, Міноборони та міністр оборони Анатолій Гриценко в травні 2006 р. звернулися до суду з позовом про визнання поширеної інформації недостовірною.

 

Як повідомили сьогодні адвокати позивачів, 24 липня 2007 р. Голосіївський райсуд м. Києва задовольнив у повному обсязі ці позови та визнав поширену інформацію недостовірною та зобов'язав "Всеросійську державну телевізійну та радіомовну компанію" та Аркадія Мамонтова впродовж тижня спростувати поширену інформацію шляхом трансляції в ефірі повного тексту цього судового рішення. Не погодившись з цим рішенням, відповідачі подали апеляційну скаргу, яку вчора було відхилено.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду