Моральна комісія: фото з газети «Кримінал Кривбасу» є садистськими і порнографічними

11 Березня 2010
12206
11 Березня 2010
19:27

Моральна комісія: фото з газети «Кримінал Кривбасу» є садистськими і порнографічними

12206
Моральна комісія: фото з газети «Кримінал Кривбасу» є садистськими і порнографічними

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 11 березня визнала, що деякі фотографії в газеті «Кримінал Кривбасу» містять елементи насильства і жорстокості або є порнографічними.

 

Як зазначив голова НЕК Василь Костицький, до комісії звернувся заступник міського голови Криворізької міської ради Дніпропетровської області Георгій Гончарук. Експерти відзначили, що в газеті, яка зареєстрована як популярна, є багато знімків, що пропагують насильство і жорстокість або ж є порнографічними.

 

Запрошений на засідання НЕК секретар Національної спілки фотохудожників України Ростислав Кондрат уперше побачив ксерокопії фотографій з газети «Кримінал Кривбасу» під час засідання й обурився, що не може робити якісь висновки, не встигнувши ознайомитися з предметом. «Ви запросили в чорну кімнату і пропонуєте шукати чорну кішку», - сказав він.

 

Однак за деякий час він зміг дати свою оцінку: «Перше ознайомлення з ілюстраціями наводить на такі висновки: присутні елементи еротики, причому відвертої». «А порнографії?», - уточнив Василь Костицький. «Я поки що не помітив», - відповів Ростислав Кондрат.

 

Член моральної комісії Оксана Рублюк заперечила, що вона побачила не тільки еротику й порнографію, а й насильство. «Дитяче обличчя, по якому течуть, вибачте, сльози і яке ось так от звернене - це просто насильство. І тут немає нічого спільного з еротикою, бо еротика - це краса і світло. А це є насильство і порнографія», - наголосила вона. Її підтримала член комісії Лілія Григорович, яка помітила на ілюстраціях садизм.

 

«Перекошене обличчя і кайдани на руках - це насильство. А мене ви спитали, чи бачу я порнографію», - уточнив Ростислав Кондрат.

 

«Вибачте, якщо люди займаються сексом - це не порнографія?» - поцікавився Василь Костицький і нагадав, що за критеріями НЕК на фото є саме ознаки порнографії.

 

«Ростиславе Омеляновичу, ваша позиція є зовсім дивною. На очевидні речі ви говорите абсолютно протилежне. Яка мета у вас? Захист професійної честі? Але ж ви є членом суспільства і у вас, мабуть, так само є діти», - апелювала до експерта з фотомистецтва член комісії Галина Сазоненко.

 

Зрештою, незважаючи на думку фотохудожника, члени НЕК визнали частину фотозображень такими, що містять елементи насильства і жорстокості. Відтак, має бути забезпечений обмежений доступ до цієї продукції. Також ряд фотозображень належать до продукції порнографічного характеру, обіг якої заборонений.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12206
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
кокотюха
5183 дн. тому
пане костицький, якщо люди займаються сексом - це секс. інтимні стосунки. по согласію. порнографією займаєтеся ви. і вбила фраза: "по обличчю дитини течуть, вибачте, сльози". а за сльози треба вибачатися? це називається - займаюся сексом і плачу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду