НТКУ не сплатили ні за виборчу кампанію, ні за трансляцію олімпіади

3 Березня 2010
14899
3 Березня 2010
12:45

НТКУ не сплатили ні за виборчу кампанію, ні за трансляцію олімпіади

14899
НТКУ не сплатили ні за виборчу кампанію, ні за трансляцію олімпіади

НТКУ не отримало коштів ні за прямі трансляції передвиборних поїздок лідерів держави, ні за трансляцію Зимової олімпіади, що обійшлася 12 млн грн. «НТКУ не отримало жодної копійки, - заявив президент НТКУ Василь Ілащук під час розширеної щорічної колегії Держкомтелерадіо. - За всі наші піврічні мандри і відрядження ми платили з власного спецфонду».

 

За словами Ілащука, 2007 року бюджет НТКУ складався зі 150 млн грн, 2008-го -  зі 120. 2009-го ця сума становила 80 млн, з яких 72 млн передбачено на зарплату, а ще шість - на комунальні платежі.

 

«Як можна розвивати телекомпанію за 2 млн грн?, - запитав президент НТКУ. - Я розумію, що державний канал мусить мати державницьку позицію, але тоді й держава мусить мати свою позицію, яку ми й будемо висвітлювати».

 

Втім, за словами пана Ілащука, незважаючи на кризовий рік і відсутність фінансування на статті розвитку, НТКУ вдалося «багато чого зробити». Зокрема, на кошти загального, спеціального та резервного фондів:

 

- закуплено, встановлено і модернізовано матриці центральної апаратної (понад 300 тис дол);

- закінчено запуск ньюз-руму, в який вкладено більше 30 млн грн;

- проведено Дитячий пісенний конкурс «Євробачення», який Європейською мовною спілкою визнано одним з кращих за останні 5 років;

- придбано права на трансляцію Ліги чемпіонів з футболу;

- відкрито в Ліоні корпункт і започатковано україномовну версію Euronews (15-хвилинні випуски новин), за останній квартал сплачено 70 тис євро;

- придбано права на трансляцію Чемпіонату світу з футболу 2010 рік, що обійшлося в понад 8 млн грн;

- вперше за 12 років оновлено автопарк НТКУ, для якого придбали 7 нових авто Mitsubishi та один Mercedes.

 

Також пан Ілащук озвучив низку проблем, з якими доводиться боротися телекомпанії, серед яких жахливий стан будівлі «олівця», завеликий штат НТКУ, велика кількість зламаної техніки тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14899
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Саша
5175 дн. тому
Усьо йде на потреби керівників НТКУ. Не вірите? Подивіться няк скромно живуть родичі цих осіб) Якби НТКУ заробляло в 100 разів більше то може 0,1 відсотка НТКУ би і отримувало. Ви гадаєте що НТКУ поганий канал із-за того що державний?) Ні. Просто деяким особам це вигідно. Мовляв - "які доходи, канал галімий, треба вкладати в 100 разів більше, а так шо ви хочете нам ж треба вібдбити ті бабки які ми заплатили в якості хаюарая людям які нас призначають. І зн ими ще потрібно поділитись")
фенолфталеин
5175 дн. тому
А что дает сдача в аренду 6-го,13-го,16-го,половин11-го,15-го,20-го этажей,студий для ЭРЫ,ПЛЮСОВ,ликвидация декорационного цеха,фотоцеха,помещений мастерских и опять же все в угоду сдачи в аренду?
Капитошка
5175 дн. тому
2 K.,jgsnysq. имеется в виду личное казначейство Илащука? Верно?
K.,jgsnysq
5175 дн. тому
А рекламные деньги идут прямо вказначейство((( А казначейство разве отдаст????
Squall
5175 дн. тому
"- вперше за 12 років оновлено автопарк НТКУ, для якого придбали 7 нових авто Mitsubishi та один Mercedes." Ага, да. за 12 лет. Смешно.
Капитошка
5175 дн. тому
А что, рекламодатели денег не дают? Что за бред: "существуют только фонды и государственное обеспечение". Чувак, ты не в теме или просто некомпетентный президент?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду