Медіаюристи: політичну телерекламу треба заборонити

18 Січня 2010
13538
18 Січня 2010
11:16

Медіаюристи: політичну телерекламу треба заборонити

13538
Медіаюристи: політичну телерекламу треба заборонити

На думку медіаюристів, замовні матеріали в медіа та занадто активна політична реклама - яскрава риса цієї передвиборної кампанії. Про це під час прес-марафону «Ніч виборів на «Главреді» заявили  директор громадської організації «Інститут медіа права» Тарас Шевченко та юрист Інституту масової інформації Роман Головенко.

 

Як пише видання, на думку Тараса Шевченка, боротися з «джинсою» треба за допомогою статтей Кримінального кодексу, у яких згадується хабарництво. Проблема лише в тому, що ті органи, які мали б цим займатися, самі підконтрольні зацікавленим у «джинсі» політичним силам.

 

Роман Головенко переконаний, що  дорога телевізійна політреклама спонукає самих кандидатів «позичати» великі гроші в олігархів у обмін на значні преференції у майбутньому, тобто сприяє корупції.

 

На думку експертів, ідеально було б скористати американським та європейським досвідом. Приміром, у США телеканали мають право надавати ефір учасникам владних перегонів лише за умови, що аналогічний час для виступу буде наданий кожному учаснику, причому безкоштовно (виняток - новини та дебати). А у низці країн ЄС просто заборонено телевізійну політичну рекламу. За словами експертів, у забороні телевізійної політичної реклами зацікавлені і ті політикі, які вміють добре проводити зустрічі з виборцями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду