detector.media
18.01.2010 11:16
Медіаюристи: політичну телерекламу треба заборонити

На думку медіаюристів, замовні матеріали в медіа та занадто активна політична реклама - яскрава риса цієї передвиборної кампанії. Про це під час прес-марафону «Ніч виборів на «Главреді» заявили  директор громадської організації «Інститут медіа права» Тарас Шевченко та юрист Інституту масової інформації Роман Головенко.

 

Як пише видання, на думку Тараса Шевченка, боротися з «джинсою» треба за допомогою статтей Кримінального кодексу, у яких згадується хабарництво. Проблема лише в тому, що ті органи, які мали б цим займатися, самі підконтрольні зацікавленим у «джинсі» політичним силам.

 

Роман Головенко переконаний, що  дорога телевізійна політреклама спонукає самих кандидатів «позичати» великі гроші в олігархів у обмін на значні преференції у майбутньому, тобто сприяє корупції.

 

На думку експертів, ідеально було б скористати американським та європейським досвідом. Приміром, у США телеканали мають право надавати ефір учасникам владних перегонів лише за умови, що аналогічний час для виступу буде наданий кожному учаснику, причому безкоштовно (виняток - новини та дебати). А у низці країн ЄС просто заборонено телевізійну політичну рекламу. За словами експертів, у забороні телевізійної політичної реклами зацікавлені і ті політикі, які вміють добре проводити зустрічі з виборцями.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY