Сума нового позову «НТВ-Україна» до «Норми-центр» зменшена до 15 млн гривень

11 Грудня 2009
16690
11 Грудня 2009
19:08

Сума нового позову «НТВ-Україна» до «Норми-центр» зменшена до 15 млн гривень

16690
Сума нового позову «НТВ-Україна» до «Норми-центр» зменшена до 15 млн гривень

Російська компанія «НТВ-Плюс» в особі свого українського представника «Нові телевізійні технології» (НТТ) вимагає від миколаївського кабельного оператора «Норма-центр» близько 15 млн гривень компенсації збитків, завданих порушенням авторських і суміжних прав. Про це йдеться в судовому позові, поданому 10 грудня до Господарського суду Миколаївської області, копія якого надана позивачем «Детектор медіа».

 

У позові зазначається, що «Норма-центр» без дозволу протягом 42 місяців розповсюджувала у своїй мережі телеканали пакету «VIP-кіно» («Премьера», «Киноклуб», «Кинохит»), власником прав на які є «НТВ-Плюс», а в Україні - ТОВ «Рекламна телевізійна група» (РТГ). РТГ залучена у справі як третя особа (компанії НТТ, РТГ, а також «Нова телевізійна група» - НТГ - входять до групи компаній «НТВ-Україна»).

 

Також третьою особою залучена науково-виробнича фірма «Безпека-плюс», яка на підставі угоди з РТГ відстежує факти порушень її прав. Зокрема «Безпека-плюс» спільно зі співробітниками УСБУ в Миколаївській області проводила моніторинги телерадіопрограм, а згодом звернулася до УСБУ із заявою про порушення кримінальної справи щодо незаконної трансляції телепрограм «НТВ-Плюс» у мережі «Норма-центр». І, як уже повідомляла ТК, кримінальну справу було порушено.

 

Нагадаємо, «НТВ-Україна» вже позивалася до «Норми-центр» і вимагала 19 млн гривень відшкодування за канали «НТВ-мир», «Ностальгія», «Настоящее смешное телевидение», ТНТ, а також «Премьера», «Киноклуб», «Кинохит». Але згодом компанія відкликала позов, щоб підготувати новий уточнений.

 

Зменшення кількості каналів в повторному позові та суми відшкодування президент групи компаній «НТВ-Україна» Ігор Давиденко пояснив координацією з кримінальною справою, якою займається СБУ. «СБУ веде слідчі дії по каналами, які заявлялися в першому позові, крім VIP-пакету. Ми ж захищаємо права на цей пакет через господарський суд. Відповідно, ми зменшили суму позову. І вирішили, що нехай СБУ доводить по каналам, які завела в кримінальну справу, а ми будемо доводити по своїм», - прокоментував він.

 

Головний редактор «Норми-центр» Віктор Голошейкін сказав ТК, що про позови компанії «Нові телевізійні технології» миколаївський кабельний оператор дізнається або з «Детектор медіа», або інформація до них доходить у вигляді чуток. За його словами, поки що жодного позову «Норма-центр» не отримувала, а щойно отримає - тоді й коментуватиме.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16690
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Селезень
5257 дн. тому
Пускай Бражко с собой захватит. Вдвоём веселее.
кабельщик
5257 дн. тому
Да,Давиденко!Антимонопольный,налоговая и прокуратура плачут по тебе горючими слезами.Жить тебе осталось-максимум до выборов.Добрый совет-хватай быстренько наворованные деньги и тикай из страны.Поверь-ни в России,ни в Украине спасать тебя никто не будет.Ты,со своей жадностью и глупостью нажил столько врагов,что уже не спрятаться и не отмазаться.
Розовый Йух
5258 дн. тому
Новости шоу-бизнеса. Артист разговорного жанра Игорь Давиденко представил на суд зрителей новую сольную программу "Дайте хотя бы 15 миллионов а то кушать нечего совсем а мне кормить такую ораву". По словам Игоря Борисовича, новая концепция включает в себя проекты: "Дайте хотя бы 5 миллионов", "500 тысяч спасут гиганта мысли", "Слышь ты, козел, 50 тысяч и закрываем дело" и самый хитовый проект "Я дал денег СБУ а они меня нае*али".
Селезень
5259 дн. тому
Игорь Борисович, деньги, которые Ваша Светлость уплатила СБУ за налёт на "Норму", Заржицкий с Членовым Вам возвращать не собираются, поскольку уже потратили. А "Норму" нагнуть не вышло. Вот и мечутся сбушники, поскольку не знают как быть и на кого переводить стрелки за свой про*б. Ведь улик против "Нормы" до сих пор никаких и головная станция по-прежнему остаётся опечатанной незаконно. А время идёт! Будьте реалистом, Игорь Борисович, - отвечать за весь этот беспредел придётся вам!
кровососЮщее клещЕ
5259 дн. тому
http://telekritika.ua/news/2009-10-27/48858 - здесь Игорь Давиденко честно и откровенно заявляет что не было никакой "Безпеки-плюс", всё "відстежила Служба безпеки України, яка порушила кримінальну справу щодо незаконного втручання в телемережі". http://www.ssu.gov.ua/sbu/control/uk/publish/article?art_id=90329&cat_id - а здесь СБУ официально подтверждает, что налет на "Норму" был "За зверненнями громадян". И опять ни слова ни о какой "Безпеке-плюс". Заврались, уважаемые?
Король
5259 дн. тому
Давыденко-клоун!Это его третий выход на арену (страницы Телекритики).Скоро выяснится,что не 15 миллионов,а 15 тысяч,и должна не Норма,а он--Норме.Одним словом-чем-то перепуганный мелкий жулик.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду