НСЖУ занепокоєна тим, що Ігор Лубченко не виступить на парламентських слуханнях (ОНОВЛЕНО)

2 Грудня 2009
17306
2 Грудня 2009
10:05

НСЖУ занепокоєна тим, що Ігор Лубченко не виступить на парламентських слуханнях (ОНОВЛЕНО)

17306
НСЖУ занепокоєна тим, що Ігор Лубченко не виступить на парламентських слуханнях (ОНОВЛЕНО)

Національна спілка журналістів України занепокоєна тим, що її голова Ігор Лубченко вперше не  включений до списку виступаючих 2 грудня на парламентських слуханнях про стан свободи у регіональних ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба спілки.

 

«Заявку на його виступ спілка надала до парламентського комітету ще 23 листопада», - йдеться в заяві надісланій на адресу ТК.

 

Голова комітету Верховної ради з питань телебачення та радіомовлення Ганна Герман у коментарях ТК наголосила, що на цих парламентських слуханнях пріоритетними будуть виступи регіональних журналістів.

 

«Якщо після їх виступів слово захоче взяти голова НСЖУ, ми надамо йому слово. Але наше завдання -  максимально дати слово регіональним журналістам. Я сама готова скоротити час своєї доповіді, щоб більше часу надати регіональним журналістам», - зазначила пані Герман.

 

Окрім цього Ганна Герман висловила занепокоєння щодо того, що парламентські слухання завтра можуть не відбутися з формальних причин.

 

«Щойно я отримала факс від Миколи Томенка, що, начебто, список та порядок виступаючих журналістів не затверджено на комітеті, а це може стати причиною того, що слухання будуть зірвані. Але ж я комітет не можу зібрати, через те, що на нього не приходять бютівці», - наголосила пані Герман.

 

Як заявив Андрій Шевченко виданню «Обком», його обурює, що у списку виступаючих немає Ігоря Лубченка, голови НСЖУ, Романа Скрипіна (голова НМПУ), Юрія Луканова (КНМП), представників НАМу, ІТК, Інституту медіа права тощо.

 

«БЮТ наполягає на терміновому проведенні засідання Комітету з питань свободи слова та інформації», - ідеться в заяві Шевченка.  

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17306
Читайте також
03.12.2009 20:18
Світлана Остапа
47 741
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pirozheno
5279 дн. тому
Герман решила, что говорящих журналистов в Раду пускать не нужно. Опасно для лЫдэра. http://profspilka.org.ua/posts/3861
Киевские ведомости
5279 дн. тому
Недавно скоропостижно умерший от внезапного инсульта журналист Киевских ведомостей Генрих Сикорский успел опубликовать в газете 7 подач о Межигорьи. Собственника газеты Суркиса нагнули регионалы, пригрозили использовать против журналистов биты, и Суркис запретил публикацию двух последних статей. В них рассказывалось о журналистском расследовании незаконных археологических раскопок, организованных Януковичем в Межигорье. Подаренных Д.Табачником краденных из львовского музея раритетов рыгеоналу мало! Захотелось мудрому праффесору еще откопать библиотеку киевского князя Ярослава Мудрого.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду