detector.media
02.12.2009 10:05
НСЖУ занепокоєна тим, що Ігор Лубченко не виступить на парламентських слуханнях (ОНОВЛЕНО)

Національна спілка журналістів України занепокоєна тим, що її голова Ігор Лубченко вперше не  включений до списку виступаючих 2 грудня на парламентських слуханнях про стан свободи у регіональних ЗМІ. Про це повідомляє прес-служба спілки.

 

«Заявку на його виступ спілка надала до парламентського комітету ще 23 листопада», - йдеться в заяві надісланій на адресу ТК.

 

Голова комітету Верховної ради з питань телебачення та радіомовлення Ганна Герман у коментарях ТК наголосила, що на цих парламентських слуханнях пріоритетними будуть виступи регіональних журналістів.

 

«Якщо після їх виступів слово захоче взяти голова НСЖУ, ми надамо йому слово. Але наше завдання -  максимально дати слово регіональним журналістам. Я сама готова скоротити час своєї доповіді, щоб більше часу надати регіональним журналістам», - зазначила пані Герман.

 

Окрім цього Ганна Герман висловила занепокоєння щодо того, що парламентські слухання завтра можуть не відбутися з формальних причин.

 

«Щойно я отримала факс від Миколи Томенка, що, начебто, список та порядок виступаючих журналістів не затверджено на комітеті, а це може стати причиною того, що слухання будуть зірвані. Але ж я комітет не можу зібрати, через те, що на нього не приходять бютівці», - наголосила пані Герман.

 

Як заявив Андрій Шевченко виданню «Обком», його обурює, що у списку виступаючих немає Ігоря Лубченка, голови НСЖУ, Романа Скрипіна (голова НМПУ), Юрія Луканова (КНМП), представників НАМу, ІТК, Інституту медіа права тощо.

 

«БЮТ наполягає на терміновому проведенні засідання Комітету з питань свободи слова та інформації», - ідеться в заяві Шевченка.  

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY