Росія запровадить ліцензування іноземних мовників

21 Травня 2009
10628
21 Травня 2009
10:00

Росія запровадить ліцензування іноземних мовників

10628
Росія запровадить ліцензування іноземних мовників

Федеральна служба із нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій має намір узяти під контроль мовлення іноземних телевізійних каналів у кабельних мережах, повідомляє «Российская газета».

 

Про це заявив голова органу Сергій Ситников. Від іноземних мовників, що мають бажання бути ретрансльованими у кабельних мережах Росії, вимагатимуть відкриття на території цієї держави філії або представництва, реєстрації як ЗМІ та отримання ліцензії на мовлення.

 

Зміни до регулювання діяльності телеканалів можуть відбутись уже 2009 року. За словами Ситникова, ситуація, що склалась на російському ринку платного телебачення, є несправедливою щодо російських мовників, які витрачають гроші на ліцензування, тоді як зарубіжні мовники не лише не платять за ліцензію, але й отримують гроші від кабельних операторів.

 

Ліцензуватимуть також і мобільне телевізійне мовлення - його операторам видаватимуть ліцензії за аналогією з кабельними мережами. Оператори мобільного телебачення зможуть вийти на ринок як офіційно зареєстровані ЗМІ без проведення конкурсу. Ситников також зазначив, що необхідно розробити нормативну базу для регулювання мобільного телебачення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10628
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду