detector.media
21.05.2009 10:00
Росія запровадить ліцензування іноземних мовників

Федеральна служба із нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій має намір узяти під контроль мовлення іноземних телевізійних каналів у кабельних мережах, повідомляє «Российская газета».

 

Про це заявив голова органу Сергій Ситников. Від іноземних мовників, що мають бажання бути ретрансльованими у кабельних мережах Росії, вимагатимуть відкриття на території цієї держави філії або представництва, реєстрації як ЗМІ та отримання ліцензії на мовлення.

 

Зміни до регулювання діяльності телеканалів можуть відбутись уже 2009 року. За словами Ситникова, ситуація, що склалась на російському ринку платного телебачення, є несправедливою щодо російських мовників, які витрачають гроші на ліцензування, тоді як зарубіжні мовники не лише не платять за ліцензію, але й отримують гроші від кабельних операторів.

 

Ліцензуватимуть також і мобільне телевізійне мовлення - його операторам видаватимуть ліцензії за аналогією з кабельними мережами. Оператори мобільного телебачення зможуть вийти на ринок як офіційно зареєстровані ЗМІ без проведення конкурсу. Ситников також зазначив, що необхідно розробити нормативну базу для регулювання мобільного телебачення.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY