Від Маргарити Ормоцадзе вимагають 1 млн грн за згадку про колишнє місце роботи банкіра?

28 Квітня 2009
14524
28 Квітня 2009
15:42

Від Маргарити Ормоцадзе вимагають 1 млн грн за згадку про колишнє місце роботи банкіра?

14524
Від Маргарити Ормоцадзе вимагають 1 млн грн за згадку про колишнє місце роботи банкіра?

Фінансовий журналіст Маргарита Ормоцадзе звернулася до Київської незалежної медіапрофспілки із проханням про підтримку, яка може знадобитися їй у разі можливого позову з боку фігурантів однієї з публікацій. За її словами, керівник одного з банків має намір вимагати від неї відшкодування у розмірі 1 млн грн.

 

«Моя публикация все-таки вызвала реакцию - один из управленцев, упомянутых в таблице к статье, намерен требовать от меня через суд 1 млн грн. Банкир возмущен тем, что я вспомнила о его прежнем месте работы - АКБ "Украина"», - зазначила пані Ормоцадзе у зверненні.

 

За її словами, про намір банкіра позиватися заявила прес-секретар банку в телефонній розмові. «Вас надо наказать! На вас и ваш журнал пошла судебная претензия на миллион гривен!», - цитує журналістка прес-секретаря банку на блозі Prweb.com.ua.

 

Мова йде про банк «Хрещатик» та його голову правління Дмитра Гриджука. Як пояснили ТК у банку, обурення викликане інформацією про діяльність банку «Україна», яким колись керував пан Гриджук. «Дані, наведені у таблиці "Некоторые фигуранты финансовых скандалов в 1994-2006 гг", не відображають реальний стан справ у банку "Україна" на момент очолювання його паном Гриджуком. Він вважає таку згадку некоректною, оскільки за часів його головування банк "Україна" вийшов на беззбитковість, став платоспроможним і ліквідним, а справа про банкрутство була порушена через 2 роки після того, як він звільнився. Тоді у банка були вже інші керівники», - пояснює начальник управління зв'язків з громадськістю і ЗМІ банку «Хрещатик» Тетяна Зарембо. Згадування саме Дмитра Гриджука у якості фігуранта фінансового скандалу довкола АКБ «Україна» вона вважає «необ'єктивним та упередженим».

 

Втім, за її словами, ніяких судових позовів поки що не подано: «До видання - я підкреслюю, до видання, а не до журналіста - пішла особиста претензія Дмитра Гриджука із проханням спростувати інформацію. Після цього сама Маргарита (а не я) почала до мене дзвонити, роздула ситуацію публікаціями в інтернеті. Я вважаю, що у такий спосіб пані Ормоцадзе робить особистий піар». На запитання про те, чи збирається голова правління банку позиватися у разі, якщо видання відмовиться спростовувати дані, Тетяна Зарембо відповіла «так». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14524
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Читатель
5476 дн. тому
Свежая новость про аренду:) Кстати, "Хрещатик" так в это здание и не заселился. А сейчас, в этом здании располагается Государственный депозитарий и Госфинуслуг (Председатель – Суслов :)) П.С. вывеску банка «Украина» демонтировали пару лет назад.
Попугай
5477 дн. тому
"Ликвидатор банка "Украина" сдал в аренду офис банка на улице Гринченко в Киеве площадью 3.994 кв.м. за 11 тыс. 217 грн. в месяц, что составляет 2,8 гривни за квадратный метр. Арендатором является банк "Хрещатик", договор с которым подписан 19 декабря прошлого года" http://www.uabanker.net/daily/2002/02/020802_1430.shtml http://news.finance.ua/ru/orgtrg/~/1/1/117/5090
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду