У Києві відбудеться Форум, присвячений перспективам співпраці України та ЕС

23 Лютого 2009
4316
23 Лютого 2009
15:13

У Києві відбудеться Форум, присвячений перспективам співпраці України та ЕС

4316
У Києві відбудеться Форум, присвячений перспективам співпраці України та ЕС
25 – 27 лютого 2009 року в Українському домі триватиме ІІІ Форум «“Європа-Україна” наступний крок до об’єднаної Європи?», в якому візьмуть участь близько 400 осіб (половина з них – з України), серед яких представники політики, бізнесу, місцевого самоврядування, аналітичних центрів, міжнародних організацій тощо.
 
Журналістську спільноту представлятимуть головний редактор газети Rzeczpospolita Павел Лісіцький (Польща), журналіст Expresso Луїзі Мейрелес (Португалія), зарубіжний кореспондент Die Welr Герхард Гнаук (Німеччина), заступник редактора видання «Рідне слово» Любов Уладиковськая (Білорусь), редактор The Financial Times у Центральній і Східній Європі Стефан Вагстиль (Великобританія), виконавчий директор Агентства новин «Регнум» Модест Колеров, журналіст радіо «Эхо Москвы» Матвей Ганапольський (Росія) та інші. Серед модераторів дискусій – Матвей Ганапольський та Савік Шустер.
 
У рамках Форуму відбудеться презентація аналітичного матеріалу «Україна-2008. Доповідь про трансформацію», дискусії: «Боротьба з корупцією: досягнення і виклики», «Нова Угода про партнерство і співробітництво: успіх чи замінник?», «Економічна криза. Нові виклики для ЄС і України», «Вільний рух осіб: українська мрія чи близьке майбутнє?», «Історична пам’ять: інтерпретації та над інтерпретації», «Громадянське суспільство – фундамент демократії» та низка інших.
 
У березні 2008 року припинила дію угода про партнерство і співпрацю між Європейським Союзом та Україною. Завдяки розвиткові партнерства між сторонами, українські і європейські політики дійшли висновку про необхідність ініціювати перемовини щодо нової, поширеної угоди. Незважаючи на це, перспективи співпраці між Україною та ЄС досі характеризуються як непевні.
 
У цьому контексті щорічний форум «Європа-Україна» відіграє роль платформи для провідних політиків, бізнесменів, експертних кіл та представників ЗМІ, в рамках якої відбуваються дискусії про майбутнє України. Цей форум є складовою програми Економічного Форуму в Криниці і входить до серії спеціалізованих конференцій, присвячених найбільш актуальним проблемам сьогодення.
 
Організаторами Форуму є Інститут східних досліджень (Польща) та Міжнародна благодійна організація «Гуманітарний фонд “Єдиний Світ”», заснована 2008 року (голова правління – народний депутат Едуард Прутнік). Крім сприяння інтеграції України до світового співтовариства, форум опікується розвитком кіно- і телевиробництва, концертної діяльності, підтримкою різноманітних галузей мистецтва, гуманітарних проектів.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4316
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Леди
5533 дн. тому
Заметьте, среди журналистськой спильноты украинцев нет. Причем тут Украина?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду