Верховна Рада цього тижня спробує подолати президентське вето на зміни до Закону «Про Нацраду»

12 Січня 2009
23820
12 Січня 2009
14:49

Верховна Рада цього тижня спробує подолати президентське вето на зміни до Закону «Про Нацраду»

23820
Верховна Рада цього тижня спробує подолати президентське вето на зміни до Закону «Про Нацраду»
12 січня 2009 року на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради України було вирішено розглянути цього сесійного тижня два медійні питання: подолання президентського вето на закон про внесення змін до Закону України «Про національну раду з питань телебачення і радіомовлення», яким парламентарі дозволили собі звільняти свою четвірку членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також заслухати звіт останньої.
 
«Ми насамперед будемо долати вето Президента по закону про Нацраду, – зазначила голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман. – І будемо ставити питання про звіт Нацради. І для цього ми знайдемо більшість голосів. Якщо в середу на засіданні комітету ми визначимося остаточно з цими питаннями, то в четвер зможемо подолати вето Президента».
 
Нагадаємо, що зміни до закону, ветованого Президентом, стосуються порядку припинення повноважень членів Нацради, які призначаються парламентом. Згідно зі змінами, Верховна Рада України може без згоди Президента України припиняти повноваження призначених нею членів Нацради.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23820
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду