detector.media
12.01.2009 14:49
Верховна Рада цього тижня спробує подолати президентське вето на зміни до Закону «Про Нацраду»
12 січня 2009 року на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради України було вирішено розглянути цього сесійного тижня два медійні питання: подолання президентського вето на закон про внесення змін до Закону України «Про національну раду з питань телебачення і радіомовлення», яким парламентарі дозволили собі звільняти свою четвірку членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, а також заслухати звіт останньої.
 
«Ми насамперед будемо долати вето Президента по закону про Нацраду, – зазначила голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Ганна Герман. – І будемо ставити питання про звіт Нацради. І для цього ми знайдемо більшість голосів. Якщо в середу на засіданні комітету ми визначимося остаточно з цими питаннями, то в четвер зможемо подолати вето Президента».
 
Нагадаємо, що зміни до закону, ветованого Президентом, стосуються порядку припинення повноважень членів Нацради, які призначаються парламентом. Згідно зі змінами, Верховна Рада України може без згоди Президента України припиняти повноваження призначених нею членів Нацради.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY