Апеляційний суд підтвердив, що Поярков і Пінчук не є «глянцевими» художниками

26 Вересня 2008
15732
26 Вересня 2008
14:37

Апеляційний суд підтвердив, що Поярков і Пінчук не є «глянцевими» художниками

15732
Апеляційний суд підтвердив, що Поярков і Пінчук не є «глянцевими» художниками
Апеляційний суд міста Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва за позовом художника Сергія Пояркова проти «Женского журнала» («ЖЖ»). Про це повідомив «Детектор медіа» пан Поярков.
 
Нагадаємо, згідно з рішенням Печерського суду від 26 червня 2008 року відповідачі мають публічно вибачитися, спростувати опубліковану інформацію та сплатити по 34 тисячі гривень морального відшкодування Сергію Пояркову та скульптору Олегу Пінчуку.
 
Проте в «ЖЖ» не збираються виконувати це рішення, а подають касацію у Верховний суд України. Як прокоментувала результати апеляції Алла Бронішевська, віце-президент холдингу «Атлантик-груп» та провідний юрисконсульт компанії: «Коли суд виносить ті чи інші рішення, гадаю, ні для кого в нашому суспільстві не секрет, що вони можуть бути викликані політичними впливами. У країні немає нормального зваженого  правосуддя».
 
Що ж до самих позовних вимог, то думка пані Бронішевської така: «Позовні вимоги є незаконними. Те, чого вимагають позивачі, означатиме заборонити в країні свободу слова. Адже, по суті, ідеться про те, що жоден журналіст не може висловити своєї точки зору щодо твору мистецтва».
 
Як відомо, приводом для позову стала стаття Олени Кириченко  «Мода на искусство» («Женский журнал», травень 2007-го), у котрій Сергій Поярков та Олег Пінчук названі «глянцевими художниками». Зокрема, за словами пані Кириченко, позивачі обурені цитатою: «Однако мы живем в информационно-глянцевую эпоху и художники могут продавать картину за безумные деньги, а СМИ будут этот факт транслировать – и таким образом появляются глянцевые успешные художники. Причем, есть успешные, а есть глянцевые. Александр Клименко, Олег Пинчук, Сергей Поярков и т. д.».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15732
Теги:
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
naemnik
5690 дн. тому
не зупиняє, якщо не подати разом із касскаргою клопотання про призупинення виконання....яке в багатьох випадках задовільняється... corp // 26.09.2008 14:47:09 Рішення Апеляційного суду вступає в силу з дня його проголошення. Подача касаційної скарги до ВСУ не зупиняє виконання рішення.
интересно
5693 дн. тому
"думка пані Бронішевської така: «Позовні вимоги є незаконними..." А мнение судов по ходу другое... И кому из них верить?!??? Ув. редакция! А можно решение суда - в студию?)) Думаю, всем было б интересно... и познавательно... ))))
5693 дн. тому
Ну причем здесь суд в конце концов! Прекратите их тягать во все журналы и во все программы. Дайте им понять, что журналисты - это те, к кому стоит относиться с уважением. А пока вы без них двоих (и им подобных) жить не можете - терпите, жрите г*вно и молчите!
не-а
5693 дн. тому
рішення може і вступає в силу, але не факт, що буде виконано. Цю історію з виконанням можна тягнути скільки завгодно, аж поки не пройде касація. До того ж, є ризик звернення журналу у Європейський суд, а він може стати на бік журналістів. І хто тоді повертатиме гроші редакції - держава? Так що виконавча служба поспішати не буде.
corp
5693 дн. тому
Рішення Апеляційного суду вступає в силу з дня його проголошення. Подача касаційної скарги до ВСУ не зупиняє виконання рішення.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду